Tunceli’de Facia Ucuz Atlatıldı

Tunceli’de kayalıklardan kopan kayanın 500 metre aşağıdaki evleri teğet geçerek asırlık dut ağaçlarını devirmesi olası...

Tunceli’de kayalıklardan kopan kayanın 500 metre aşağıdaki evleri teğet geçerek asırlık dut ağaçlarını devirmesi olası bir faciayı önledi.

İki günden beri süren yoğun yağış az Tunceli’de faciaya neden olacaktı. Alibaba Mahallesi’nde Zeytintepe adı ile anılan ve 100 kişinin yaşadığı bölgeye saat 09.00 sıralarında, yaklaşık 500 metre yükseklikte bulunan Zeytintepe kayalıklarından kopan yaklaşık 5 tonluk kaya evleri teğet geçtikten sonra asırlık dut ağaçlarını devirerek durdu. Olay anında havanın soğuk olması nedeniyle dışarıda oynayan çocukların olmaması ve kayanın evlerin arasından yuvarlanarak dutlara çarpması muhtemel faciayı önledi. Evi kayalıkların önünde bulunan Dursun Atlı, tehlikeli bir durumla karşı karşıya olduklarını dile getirdi. Atlı, “Eşim saat dokuz sıralarında çalıştığım yere telefon etti ve evimizin yakınına kayaların düştüğünü söyledi. İşi bırakarak eve geldim. Muhtarı buldum ve durumu anlattım. Yetkilileri aradık, geldiler, ancak şu an yapabilecekleri bir şey olmadığını söylediler. Kayalıkta asılı birkaç kaya var, onlar tehlike saçıyor” dedi.

Reklam
Reklam

Olay anında evinin önünü süpürdüğünü söyleyen Hayriye Karadağ ise, “Çaya taşlar değdi, rüzgar yaptı sandım, ama bir baktım ki koca kaya yuvarlanıyor. Çok korktum” diye konuştu.

Gazel Çiçek adlı bayan da iki yıl önce yine mahallelerinde bir eve kaya düştüğünü belirtti. Çiçek, “İki yıl önce Hayriye Karadağ’ın evinde otururken tepeden kopan kayalar bulunduğumuz evin damına düştü, dam göçtü, biz altında kaldık. O zaman bir kişi yaralanmış ve hastaneye kaldırmıştık. O yıl da gelen yetkililer hiçbir çare bulamadılar. Ya bize ev verip burayı boşaltsınlar, ya da kayaların düşmemesi için bir çözüm bulsunlar” şeklinde konuştu.

Kayanın bir evin ya da insanların üzerine düşmemesini mucize olarak değerlendiren İbrahim Kılıç adlı vatandaş, “Burayı kentsel dönüşüm kapsamına alarak yeni evler yapmasını istiyoruz. Aksi takdirde kopan kayalar faciaya neden olur ve yetkililer de üzülür” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: