Tunceli'de "Gıda Güvenliği Ve HACCP Çalıştayı"

Tunceli'de "Gıda Güvenliği ve HACCP" konulu çalıştay düzenlendi.

Tunceli'de "Gıda Güvenliği ve HACCP" konulu çalıştay düzenlendi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Kaya, bir otelde düzenlenen çalıştayda, gıda maddelerinin tarladan sofraya kadarki serüveninin insan sağlığı açısından hayati öneme sahip olduğunu belirtti.

Köyden kente göçle kentleşme ve sanayileşmenin yaşam biçiminde ve alışkanlıklarda farklılıkları da beraberinde getirdiğini ifade eden Kaya, "Küçük bakkal dükkanlarından hipermarketlere dönüşüm sürecinde satışı yapılan gıda maddelerinin mevzuata uygun bir şekilde üretilebilmesi için, gıda işletmelerinin teknik ve hijyenik şartlarının uygun olması gerekmektedir. Bununla ilgili kriterler mevzuatlarımızda açık bir şekilde belirtilmiştir" dedi.

Reklam
Reklam

AB mevzuatlarına uyum sürecinde gıda güvenliği alanında mevcut mevzuatlarda sürekli değişiklikler yapıldığını söyleyen Kaya, vatandaşa güvenli gıdanın ulaşması için denetim ve eğitim çalışmaları yaptıklarını bildirdi.

Konuşmaların ardından gıda hijyeni, denetimleri, yönetmelik ve denetim sistemleri hakkında sunumlar yapıldı.

Çalıştaya Vali Yardımcısı Eşref Yonsuz ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personeli de katıldı.

Muhabir: Fatma Çıray

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz