Tunceli'de gözaltına alınan 5 kişi Malatya'da tutuklandı

Tunceli’de yasa dışı DHKP-C örgütüne yönelik başlatılan operasyon kapsamında, Demokratik Haklar Derneği’ne düzenlenen baskında gözaltına...

Tunceli’de yasa dışı DHKP-C örgütüne yönelik başlatılan operasyon kapsamında, Demokratik Haklar Derneği’ne düzenlenen baskında gözaltına alınan 5 kişi tutuklandı.
Tunceli’de önceki gün Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla Demokratik Haklar Derneği’ne yönelik başlatılan operasyonda gözaltına alınan Dernek Başkanı Evrim K. ile dernek üyeleri Murat K., Deniz K., ve Hıdır Y. ve dernek ile ilgili İstanbul’da yakalanan Tuğçe Ö. Malatya Adliye Sarayı’na sevkedildi. Burada Özel Yetkili Savcıya ifade veren şüpheliler ardından tutuklama istemiyle Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.
Savcının talebini de göz önünde bulunduran mahkeme şüphelilerin tutuklu yargılanmasına karar verdi.
Tutuklanan şüpheliler zırhlı bir araçla cezaevine gönderilirken adliye önünde bir grup zanlılara alkışlarla destek verdi.
Zanlıların yasadışı terör örgütü DHKP-C irtibatlı oldukları için gözaltına alınarak tutuklandıkları iddia edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz