Tunceli'de Işçilerin Kaçırılması

Tunceli Valiliği, 4 işçiyi kaçıran PKK’lı grup ile güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışma ile ilgili...

Tunceli Valiliği, 4 işçiyi kaçıran PKK’lı grup ile güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışma ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamada, Alacık köyü jandarma karakol inşaatı yol yapımında çalışan 4 işçinin terör örgütü mensupları tarafından 31 Mayıs 2012 günü kaçırılmasının ardından işçilerin kurtarılması amacıyla yürütülen operasyonda, 7 Haziran 2012de saat 23.00 sıralarında bir grup teröristle temas sağlandığı kaydedildi.

Açıklamada, operasyon esnasında; 3 adet büyük mutfak tüpü ile hazırlanmış patlayıcı düzeneği, uzaktan kumanda için kullanılan 300 m. kablo, elektrik malzemesi, sırt çantası ve örgütsel malzeme ele geçirildiği belirtildi. Operasyon kapsamında terör örgütüne yardım ettiği belirlenen 3 kişi yakalandığı kaydedilen açıklamaya göre söz konusu kişilerin Uzuntarla köyü ve il merkezinde bulunan ev ve iş yerlerinde arama yapıldı. Kaçırılan işçilerin kurtarılması için bölgedeki operasyonlar genişletilerek devam edecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: