Tunceli’de Kara Ve Havadan Operasyon Sürüyor

Tunceli'de, dün gece iki karakola eşzamanlı düzenlenen bir askerin şehit olduğu 7 askerin yaralandığı saldırıdan...

Tunceli'de, dün gece iki karakola eşzamanlı düzenlenen bir askerin şehit olduğu 7 askerin yaralandığı saldırıdan sonra başlatılan operasyon devam ediyor. Operasyonun yapıldığı bölge içinde kalan Tunceli-Erzincan karayolunun trafiğe kapatıldığı belirtildi. Basın mensuplarının alınmadığı bölgede, teröristlerin karakollara giden karayolu değişik kesimlerinde bomba tuzakladıkları ve bunların imha edilmeye çalışıldığı belirtildi.

Tunceli ile Nazimiye ilçesine bağlı Şehit Mehmet ve merkez ilçe sınırları içerisinde bulunan Gökçek Jandarma Karakolu'na dün gece PKK'lılar tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan askerin Mustafa Akar olduğu belirtildi. Karakol komutanı Üsteğmen Salih Aslan'ın da aralarında bulunduğu yaralı 7 askerin tedavisi Tunceli Devlet ve Elazığ Asker Hastanesi'nde sürüyor.

Reklam
Reklam

Operasyonun hava destekli sürdüğü bölgeye, Tunceli'den çok sayıda özel eğitimli askerin sevk edildiği belirtilirken zaman zaman teröristlerle çatışmaların yaşandığı bildirildi. Saldırıdan önce PKK'lıların Tunceli-Erzincan karayolunu 35'inci kilometrede kestiği ve bir aracı yakarak yolu kapattığı ortaya çıktı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: