Tunceli'de karla mücadele çalışmaları tamamlandı

Tunceli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Şimşek, il genelinde Ocak ayında başlatılan karla mücadele çalışmalarının tamamlandığını belirtti.

Tunceli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Şimşek, il genelinde Ocak ayında başlatılan karla mücadele çalışmalarının tamamlandığını belirtti.

Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tunceli'nin son 20 yılın en yoğun kışını yaşadığını ve karla mücadele çalışmalarına 1 milyon lirası yakıt olmak üzere 4 milyon lira harcandığını bildirdi. Kar kalınlığının zaman zaman bazı ilçelerde 3 metreyi aştığını vurgulayan Şimşek, şunları kaydetti:

"İlimiz genelinde bu yıl etkili olan kar yağışı nedeniyle sık sık köy yollarımız kapandı. Bazı köy yollarında defalarca ağır iş makineleri ile karla mücadele çalışması yapmak durumunda kaldık. Birçok köy yolumuzda çığlar, karla mücadele sonrasında heyelanlar yaşandı. Çok ağır geçen kış şartları, yerini güneşli günlere bıraktı. Ekiplerimiz karla mücadele çalışmasını tamamladı ve hasar tespiti çalışmalarına başladı. İlk belirlemelere göre, köy yollarımızda çok ciddi hasarlar meydana gelmiş. Asfalt ve stabilize yollarımız ağır hasar görmüş, menfezler yıkılmış, bazı köy yollarında ise yollar göçmüş. Şu an için ekiplerimiz öncelikli olarak acil müdahale edilmesi gereken noktalara müdahale ederek vatandaşların ulaşımda sıkıntı yaşaması için çalışıyor."

Reklam
Reklam

Şimşek, planlanan ve bozulan köy yollarında çalışmalara başlanabilmesi ve köklü çözümler üretilebilmesi için 2012 yılı KÖYDES ödeneğinin açıklanarak kuruma aktarılmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: