Tunceli'de "Mavi Kapak Toplama Kampanyası"

Tunceli Bedensel Engelliler Dernek Başkanı Bedri Es, il genelinde "Mavi Kapak Toplama Kampanyası"nın devam ettiğini ve vatandaşlardan kampanyaya duyarlılık beklediklerini

Tunceli Bedensel Engelliler Dernek Başkanı Bedri Es, il genelinde "Mavi Kapak Toplama Kampanyası"nın devam ettiğini ve vatandaşlardan kampanyaya duyarlılık beklediklerini bildirdi.

Es, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm Türkiye'de olduğu gibi Tunceli'de de engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye alınması için başlatılan kampanyanın devam ettiğini belirtti.

2011 yılında çeşitli kurumların verdiği destekle toplanan kapaklarla 2 adet tekerlekli sandalye alındığını ifade eden Es, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"İlimizde şu anda standart ve akülü tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olan 100'e yakın engelli var. Biz dernek olarak bu kardeşlerimizin, arkadaşlarımızın ihtiyacını gidermek için çeşitli çalışmalar ve girişimler yapmaya devam ediyoruz. Şehrimizin cadde, sokak ve kaldırımları ile mevsimsel şartları, akülüleri daha zorunlu kılıyor. Tekerlekli sandalyeye kavuşan her kardeşimiz daha rahat etme ve sosyal yaşama katılma imkanı buluyor. Şu anda ilimizde bir festival dönemi yaşanıyor ve festivalimize il dışından ve ülke dışından on binlerce kişi geliyor. Artan sıcakların etkisiyle vatandaşlar daha çok su tüketiyor. İşte bu noktada vatandaşlarımızın, mavi kapakları şehrin pek çok yerindeki bidon ve kartonlara atmalarını rica ediyoruz."

Es, kampanyaya destek veren tüm vatandaşlara teşekkür ettiğini söyledi.

Muhabir: Haydar Toprakçı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: