Tunceli'de Nitrat Kirliliği, Mobil Laboratuvarla Takip Ediliyor

Tunceli'de tarım arazilerinde nitrat kirliliğini izlemek amacıyla mobil laboratuvarla ölçümler yapılıyor.

Tunceli'de tarım arazilerinde nitrat kirliliğini izlemek amacıyla mobil laboratuvarla ölçümler yapılıyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bakanlığın nitrat kirliliğini ölçen bir mobil laboratuvarı Malatya, Elazığ, Tunceli ve Erzincan'da ortak kullanıma sunduğunu kaydetti.

Bu illerde düzenli olarak çalışma yapılacağını ifade eden Kaya, Tunceli'de ilk ölçümlerin yapıldığını ve nitrat oranının normal değerlerin altında çıktığını bildirdi.

Reklam
Reklam

Tunceli'de her ay düzenli olarak ölçümler yapılacak laboratuvarda, yüzey ve yer altı sularında nitrat kirliliğinin izleneceğini anlatan Kaya, şunları kaydetti:

"Bu çalışmada tarımsal etkinliklerden kaynaklı kirliliği önlemek, su kaynakları, toprak ve atmosfere besin maddesi girdisinin azaltılması hedefleniyor. İlimiz son zamanlarda organik tarım konusunda önemli gelişmeler kaydetti. Organik tarımda önemli bir potansiyeli olan Tunceli'de ürün çeşitliliğini artırarak markalaşmak istiyoruz. Bu konuda da üreticilerimize her türlü desteği vermeye hazırız."

Muhabir: Haydar Toprakçı / Serhat Zafer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: