Tunceli'de olaylar

TUNCELİ (İHA) - Tunceli'de polis ile eylemciler arasında çıkan çatışmada, polis ekipleri yetersiz kalınca devreye askeri birlikler girdi. Kentin tüm cadde ve sokakları askeri birlik ve birliklere ait zırhlı araçlarla kuşatılırken; polis, kentte eylemci avına çıktı.

Tunceli'de bir kadının savcılığa suç duyurusunda bulunması üzerine çıkan olaylarda polis yetersiz kalınca devreye askeri birlikler girdi. Göstericiler kenti savaş alanına çevirirken, olayların halen yer yer devam ettiği öğrenildi. Olaylar nedeniyle askeri birlikler, kentin tüm cadde ve sokaklarını zırhlı araçlarla kuşattı. Askeri birlikler kenti adeta abluka altına alırken, olaylar sırasında çekilen görüntülerden tespit edilen bazı eylemciler, polis tarafından cadde ve sokaklarda aranmaya başlandı. Askeri birliklerin devreye girmesi ile olaylar azalırken, kenar semt ve mahallelerde bazı grupların gösterilere devam ettiği öğrenildi.

Reklam
Reklam

Bu arada göstericilerin attığı taşlarla Güvenlik Şube Müdürü Mehmet Tosun ile çok sayıda polisin yaralandığı bildirildi.