Tunceli'de Proje Tanıtım Ve Bilgilendirme Toplantısı

Tunceli'de "Sanayi Tezleri ve Teknogirişim Hibe Destek Projeleri Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı" düzenlendi.

Tunceli'de "Sanayi Tezleri ve Teknogirişim Hibe Destek Projeleri Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı" düzenlendi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İbrahim Erol, Tunceli Valiliği ve Tunceli Üniversitesi işbirliğiyle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda, küreselleşen dünyada ARGE çalışmalarına önem vermeyen ülkelerin gelişmiş ülke sınıfına giremediğini, bu nedenle üniversitelerde üretilen bilginin katma değere dönüştürülmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ ise Türkiye'nin yüksek teknolojiye geçiş sürecinde olduğunu, bu geçiş sürecinde birinci ayağın üniversite, ikinci ayağın ise sermaye olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Boztuğ, "Toplumların kaderinin değişmesi ARGE'ye ve inovasyona bağlıdır. Üniversiteler bilgiyi üretir, sermaye de bunu teknolojiye dönüştürür. Yeniliğe açık olmazsak teknolojiye takılıp kalırız. Devletimize, milletimize, kendinize güvenin. Türkiye artık geriye gitmez. Yaratıcı düşüncenizi geliştirin" dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uzmanları Rıza Alagöz ile Mazlum Akgün, "Teknogirişim-Sermaye" ve "Sanayi Tezleri" konulu sunum yaptı.

Toplantıya, Vali Yardımcıları Ali Güldoğan, Eşref Yonsuz, kurum müdürleri, üniversite personeli ve öğrencileri katıldı.

Muhabir: Fatma Çıray

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: