Tunceli'de protestocularla polis arasında arbede

TUNCELİ (İHA) - Tunceli'de, dernek yöneticilerinin tutuklanmasını protesto eden gruptan birini gözaltına almak isteyen polis ile göstericiler arasında arbede çıktı.

Dernek yöneticilerinin tutuklanmasını protesto etmek amacıyla Sanat Sokağı'nda biraraya gelen Dersim Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği (DTHÖD) üyesi 20 kişi, bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını, dernek adına Mehmet Dolaş okudu. Açıklamanın bitmesinin ardından polis, açıklamayı okuyan DTHÖD üyesi Mehmet Dolaş'tan kimlik istedi. Ancak Dolaş, "kendisinin 4 yıldır dernekte faaliyet yürüttüğünü, polisin kendisini tanıdığını ve bunu kasten yaptığını" söyleyerek kimlik vermeyince gözaltına alınmak istendi. Mehmet Dolaş'ın direnmesi üzerine civarda bulunan kalabalık olaya müdahale etti. Güvenlik güçleri ile kalabalık arasında arbede yaşandı. Polis, Mehmet Dolaş'ı gözaltına almaktan vazgeçince ortalık sakinleşti. Daha sonra olay yerine gelen önleyici kuvvetlere mensup polisler alanı boşalttı.
Bir gün önce, Ovacık İlçesi kırsalında güvenlik güçleriyle girdikleri çatışma sonucu ölen DHKP/C örgütü mensuplarına Ovacık Belediye Mezarlığı'nda anıt mezar yaptıkları ve yaptırdıkları anıt mezar başında anma töreni düzenledikleri iddiasıyla gözaltına alınan Dersim Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği Başkanı Murat Kaymaz, Halklar ve Özgürlükler Cephesi Derneği Başkanı Evin Timtik ve aynı derneğe üye Sinan Yıldırım, ifadelerinin alınmasının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak, Tunceli Kapalı Cezaevi'ne konulmuştu.

Reklam
Reklam