Tunceli'de Sokak Hayvanları Kısırlaştırılıyor

TUNCELİ (AA) - Tunceli Belediyesi, "Sokak Hayvanlarını Kısırlaştırma ve Aşılama Projesi" kapsamında sokak hayvanlarını kısırlaştırıyor.

Tunceli Belediyesi, "Sokak Hayvanlarını Kısırlaştırma ve Aşılama Projesi" kapsamında sokak hayvanlarını kısırlaştırıyor. Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, anlaşmalı şirket tarafından gönderilen mobil kısırlaştırma aracında bir hafta içerisinde 200 sokak hayvanının kısırlaştırma ve aşılamasının yapıldığı belirtildi. Bu çalışmanın yılda 4 defa tekrarlanacağı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Kent genelinde toplanan sokak hayvanları mobil kısırlaştırma aracına alınarak, gerekli aşı ve operasyonlardan geçiriliyor. Sokak hayvanlarının kısırlaştırma, kuduz aşısı ve parazitsel bakımları yapıldıktan sonra kulaklarına küpe takılara kayıt altına alınıyor. İşlemi tamamlanan hayvanlar 24 saat müşahede altında tutulup doğal ortamlarına geri bırakılıyor. Buradaki amacımız hem sokak hayvanlarının yaşam hakkının olduğunu göstermek hem de halkla iç içe olan bu hayvanların sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürmelerini sağlamaktır."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz