Tunceli'de Tarihi Varlık Tescil Çalışmaları

Tunceli Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Hakan Ulaşoğlu, il genelinde tarihi varlıkların tespit ve tescil çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Tunceli Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Hakan Ulaşoğlu, il genelinde tarihi varlıkların tespit ve tescil çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Ulaşoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tunceli'de 2001 yılına kadar 30 adet olan tescilli tarihi ve doğal varlık sayısını, yapılan çalışmalarla 98'e çıkardıklarını söyledi.

Tarihi varlık tespit ve tescil çalışmalarının, Elazığ Arkeoloji ve Etnografya Müze Müdürlüğü ve Erzurum Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu ile ortaklaşa yürütüldüğünü ifade eden Ulaşoğlu, "İlimiz genelinde tarihi ve doğal varlıkların tespiti, tescili ve tanıtımı için çalışmalarımız devam ediyor. Tespit edilen varlıklarımızı ilimizin tanıtımına katkı sunmak amacıyla 2010 yılında 'Kültür Envanteri' adı altında bir kitap basımı gerçekleştirerek, dağıtımını yaptık ve dağıtmaya devam ediyoruz. Bu envanterde ilimizde tescilli tüm varlıkların bilgilerini ve görsellerini yenileyerek yer verdik. Tarihi varlık tespit ve tescil çalışmaları sırasında vatandaşların yaşadığı topraklara ve geçmişe saygılı, duyarlı olmaları ve işlemlerimize yardımcı olmaları bizleri sevindirerek motive etti" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Tarihi eser kaçakçılarına da seslenen Ulaşoğlu, "Geçmişine sahip çıkmayan, geleceğe yürüyemez sözünden hareketle, kaçak kazı yaparak insanlığa emanet edilmiş olan tarihi varlıkları, karşılığı olmayan boş hayaller uğruna tahrip eden cahil kişilere yasal olarak suç işlemelerinin yanı sıra insanlık ayıbı işlediklerini de duyurmak isterim" dedi.

Muhabir: Haydar Toprakçı / Ömer Fansa

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: