Tunceli'de Yakalanan Teröristler

 Tunceli'nin Ovacık ilçesinde, güvenlik güçlerince yürütülen operasyonda sağ yakalanan 4'ü kadın 24 teröristten 10'unun yargılanmasına devam edildi.

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde, güvenlik güçlerince yürütülen operasyonda sağ yakalanan 4'ü kadın 24 teröristten 10'unun yargılanmasına devam edildi. Malatya 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Tokat T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan F.Y, B.S, E.G. ve E.B. ile Kırıkkale F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumundaki tutuklular E.S, H.B. ve S.Ç. videokonferans sistemiyle dahil oldu. Mahkeme huzurunda ifade vermek istediklerini ve dava dosyalarının birleştirilmesi talep ettiklerini belirten sanıklar, bu talepleri yerine getirilmeden esas hakkında savunma yapmayacaklarını ifade etti. Elazığ E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan Ö.B. ile Elbistan E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki tutuklular E.S. ve A.K. ise dilekçe vererek, duruşmaya videokonferans sistemiyle bağlanmak istemediklerini beyan etti. Bu 3 sanık, duruşmaya katılmadı. Mahkeme heyeti, bunun üzerine duruşmayı 22 Ocak 2014'e erteledi. Tunceli'nin Ovacık ilçesi Karagöl kırsalında 16 Kasım 2012'de yürütülen operasyonda, bir mağarada sıkıştırılan MKP üyesi 4'ü kadın 24 terörist ile örgüte yardım ve yataklık ettiği değerlendirilen bir kişi, güvenlik güçlerinin yaklaşık 24 saat süren ikna çabaları sonucu sağ yakalanmıştı. Malatya 4. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan sanıklardan Emre S, Bahar D, Sevinç S. ve Onur Baran D, "anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye kalkışmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapise mahkum edilmişti. Bu 4 sanığa ayrıca adam öldürmeye teşebbüs, silah ve patlayıcı madde bulundurma ve taşıma suçlarından 30'ar yıl 2'şer ay hapis cezası verilmişti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: