Tunceli'deki Patlama

Afyonkarahisar Vali Vekili Ahmet Ertürk, Tunceli'de askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada şehit olan Jandarma Komando Çavuş Ramiz Demir'in

Afyonkarahisar Vali Vekili Ahmet Ertürk, Tunceli'de askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada şehit olan Jandarma Komando Çavuş Ramiz Demir'in baba evine taziye ziyaretinde bulundu.

Vali Vekili Ahmet Ertürk, beraberinde İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Okçin Akşit ve İl Müftüsü Mustafa Kaya ile birlikte şehit Demir'in Afyonkarahisar merkeze bağlı Köprülü köyündeki baba evine gitti.

Vali Vekili Ertürk ve beraberindekiler, baba İbrahim Demir ile yakınlarına başsağlığı diledi.

Reklam
Reklam

Gözyaşlarını tutamayan baba İbrahim Demir, oğlunun terhisine 35 gününün kaldığını, dönmesinin hemen ardından nişanlısıyla düğününü yapacaklarını söyledi. Tunceli'de birkaç gün önce teröristlerin saldırıda bulunduğu karakolda oğlunun çatışmaya katıldığını, bu olayın ardından sık sık telefonla görüştüklerini aktaran İbrahim Demir, şöyle konuştu:

"Oğlum, komando olarak askere gittiği için sonra da karakol çavuşu olduğu için çok sevinmişti. Bize çatışmada komutanlarının yaralandığını, kendisinin yaralılara yardım ederek ateş hattından çıkardığını ve İzmirli bir arkadaşının şehit düştüğünü anlattı. Kendinde önemli bir yaralanma olmadığını ama komutanın ısrarı üzerine psikolojik olarak etkilendiğinden Tunceli'deki hastaneye gönderileceğini söyledi. Hastaneye gidiyor diye kargoyla pijama gönderdik, şehit haberi geldi. Vatanın her karış toprağında atalarımın şehit kanı var. 16 yaşındaki diğer oğlumu da vatana veririm, kendimi de. Onlara 'oh olsun' dedirtmeyeceğiz."

Şehit Jandarma Komando Çavuş Ramiz Demir'in cenazesinin Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanlığı'na bağlı askeri hava alanına getirilerek, törenin düzenleneceği Köprülü köyüne götürüleceği, ikindi namazının ardından toprağa verileceği belirtildi. Cenaze törenine, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun da katılacağı bildirildi.

Reklam
Reklam

Öte yandan Afyonkarahisar Valiliği tarafından şehit evinin önüne taziye çadırı kurulurken, cenaze merasiminin düzenleneceği köy meydanında da iş makineleriyle düzenleme yapıldı.

Tunceli'de dün düzenlenen terörist saldırıda 2'si uzman çavuş, 4'ü er, biri sivil vatandaş olmak üzere 7 kişi şehit olmuştu.

Muhabir: Ekip - Serdar Yılmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: