Tunceli'nin Doğal Ve Kültürel Varlıkları Korunacak

Erzurum Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürü Lokman Kemaloğlu, Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin’i makamında ziyaret...

Erzurum Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürü Lokman Kemaloğlu, Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin’i makamında ziyaret etti. Kültür ve tabiat varlıklarını koruma konusunda görüş alışverişinde bulunulan ziyarette Belediye İmar ve Şehircilik Müdürü Mahmut Nizam Özlütaş da hazır bulundu.

Tunceli'nin doğal ve kültürel değerlerini önemine dikkat çeken Belediye Başkanı Edibe Şahin, “Dersim Aleviliği, inanç turizm doğallığıyla korunmuş durumda. Doğru bakılırsa daha anlamlı olur. Kültürel mirasımızın tanıtılması ve kentte yaşatılması için sahip çıkmak çok önemlidir. Bu kapsamda yerel yönetimler olarak çevre bilinçlendirme çalışmalarımız oldu. 7'den 70’e kadar halkımızla büyük çevre yürüyüşleri düzenlendi. Doğanın, kültürel varlıkların soyut ve somut olarak kültürel miras olarak tescillenmesi gerekiyor.’’ dedi.

Reklam
Reklam

Lokman Kemaloğlu da “Doğal ve kültürel varlıkları korumak bizlerin görevidir. Biz isteriz ki herkes kendi inancı ve kültürüyle yaşasın. Her insan farklı bir dünyadır, önemli olan bu dünyaları gelecek kuşaklara taşımak. Yapmak istediğimiz çok şey var, geç kalınmış da olabilir, ama kültürel değerlere sahip çıkmak gerekiyor.’’ ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: