Ergenekon davasında sorgusu yapılan eski MGK Genel Sekreteri tutuksuz sanık emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, Mahkeme başkanının Bülent Ecevit ile ilgili sorularına cevap verdi. Bülent Ecevit ile görüştükleri doğrulayan Kılınç, 'DSP'nin kendilerinin oluşturduğu bir grup askere devredilmesini konuştukları' iddiasını yalanladı.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ikinci Ergenekon davasında savunmasını yapan tutuksuz sanık Tunçer Kılınç, herhangi bir örgütün üyesi ve sempatizanı olmadığını söyledi. 1. Ergenekon Davasının tutuklu sanığı Ergün Poyraz'dan ele geçirilen birçok devlete ait gizli bilgi ve belgeyi verdiğine ilişkin iddialara ise Kılınç, "Bu mantıktan hareket edersiniz bana gelen her ziyaretçiye gizli bilgi ve belgeler sağladığım kanaatine varırsınız. Bu tamamen soyut bir yakıştırmadır." dedi.
Kılınç, davanın tutuklu sanığı Mustafa Balbay'a devletin en gizli belgelerini sızdırdığı iddiasını yalanladı. Cumhuriyet Çalışma Grubu'ndan hiç haberinin olmadığını söyleyen Kılınç, "Zaman zaman güncel konulardaki görüşlerimi ve değerlendirmelerimi almak isteyen bazı gazeteciler gelir benimle sohbet ederlerdi. Bu şekilde Mustafa Balbay ile de bir kaç kez görüşmem olmuştu." diye konuştu
Kent Otel toplantılarının bazılarına katıldığını ifade eden Kılınç, herkese açık olan toplantıların gizli bir yanının bulunmadığını savundu.
Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese'nin eski Başbakan Bülent Ecevit ile ilgili sorularına da cevap veren Kılınç, iddianamede yer alan Ecevit'in koruması Recai Birgün'ün 'Kılınç emekli olduktan sonra Ecevit'in Oran'daki konutuna gidip askerler olarak DSP'nin yönetiminin kendilerinin oluşturduğu bir gruba devredilmesini istediği' şeklindeki iddianın asılsız olduğunu söyledi.
Ecevit'in 2004 yılında partinin başkanlığından ayrılacağını açıkladığında DSP'nin Ecevit gibi karizmatik bir liderden sonra zayıflayacağını düşündüğünü söyleyen Kılınç, "Partinin yeniden güçlenebilmesi konusunda fikirlerimi kendisine aktarmak maksadıyla yanına gittim. Partinin yeninden güçlenebilmesi konusundaki fikirlerim arasında parti başkanlığına genç, dinamik birinin getirilmesi, getirilecek kişinin sağ eğilimli seçmenden de oy alabilecek nitelikte ve toplumun tanıdığı biri olması, güven ve saygınlık kazanmış popülaritesi olan gençlerin de seçilip partiye kazandırılması vardı. Bu fikirlerimi Sayın Ecevit'e açıkladım." diye konuştu.
Sanık Kılınç, "Bülent Ecevit 'Paşam doğru söylüyorsunuz ama parti içinde yıllarca emek vermiş, yönetimde bulunmış arkadaşlarımız var. Onların emeklerini gözardı edemeyiz. Ayrıca gerçekten de yetenekli arkadaşlarımız var. Sayın Paşam siz 8-10 arkadaşınızla buyrun partimize katılın' şeklinde bir teklifte bulundu. 65 yaşını doldurmuş emekli bir asker olduğumu, ben ve benim gibilerin partiye fazla katkısı olabileceğini düşünmediğimi söyledim." diye konuştu.
Özese'nin, "Partiye geçecek 8-10 kişinin ismi belli miydi? Partinin başına geçmesini istediğiniz bir isim var mıydı?" şeklindeki sorusuna Kılınç, partiye geçeceklerin isimlerinin belli olmadığını, partinin başına geçecek kişi olarak da aklında kimsenin olmadığını söyledi. Kılınç, "Ecevit'in hatırı kırılmasın diye kimse talipli değil. İsim konusunda bir tavsiyede de bulunmadım." dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz