Tuncer’den Bayramda Ağız Ve Diş Sağlığı Uyarısı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Yüksel Tuncer Kurban Bayramı'nda tatlı...

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Yüksel Tuncer Kurban Bayramı'nda tatlı ve et ikramlarının diş çürümelerine davetiye çıkardığını belirterek vatandaşları ağız ve diş sağlığına dikkat etmeleri konusunda uyardı.

Kdz. Ereğli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Yüksel Tuncer, Kurban Bayramı'nda et ve tatlı tüketiminin arttığını belirterek, vatandaşları yemeklerden sonra dişlerini fırçalamaları konusunda uyardı.

Bayramda aşırı tatlı ve et tüketiminin ağız ve diş sağlığını da olumsuz etkilediğini belirten Tuncer, “Bayramda aşırı tatlı ve et tüketimi beraberinde ağız ve diş sağlığını da olumsuz etkiliyor. Vatandaşlarımız ve çocuklarımız bayramda tatlı ve et tükettiğinde mutlak suretle dişlerini fırçalamaları gerekiyor, dişlerimizi fırçalamasak dahi en azında su ile durulamamız gerekmektedir. Ayrıca vatandaşlarımızın diş aralarına giren tatlı ve et parçalarını temizlemek için kesinlikle kürdan kullanmasınlar onun yerine diş ipi kullansınlar” dedi.

Reklam
Reklam

Tuncer, ayrıca Zonguldak ve Kdz. Ereğli halkının Kurban Bayramını kutladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: