Tunç’tan Emekliler Derneğine Ziyaret

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, beraberinde AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan ve...

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, beraberinde AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan ve İl Başkan Yardımcısı Yusuf Aldatmaz ile birlikte, Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Bartın Şubesini ziyaret etti.

TÜED Bartın Şubesini ziyaret eden Milletvekili Tunç ve beraberindekiler, Dernek Başkanı Ali Kalaycı ve Dernek Yönetim Kurulu üyeleriyle bir süre sohbet ettiler. Milletvekili Tunç, AK Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılında en düşük emekli maaşının 257 lira olduğunu ve bunun 150 dolara tekabül ettiğini belirterek, bu gün düşük SGK emeklisinin 800 lira aldığını, bunun da 400 dolara tekabül ettiğini söyledi. Türkiye’nin Milli gelirini üçe katladıklarını belirten Milletvekili Tunç, bunun emekli maaşlarına da yansıdığını ancak bunu da yeterli görmediklerini ülkenin milli gelirini 2 trilyon dolara çıkarmayı hedefleyen bir iktidarın buna paralel olarak işçi emekli ve memur maaşlarını da artırmaya devam edeceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Milletvekili Tunç, İntibak yasası olarak bilinen düzenleme ile 2000 yılında MHP-DSP-ANAP koalisyon hükümetinin yol açtığı mağduriyetin giderildiğini belirterek, 2013 ocak ayından itibaren emeklilerimizin yasadan faydalandıklarını böylece, prim ödeme gün sayıları ve ödenen prim miktarları esit olan, fakat farklı tarihlerde emekli olanların emekli aylıkları arasındaki farkın giderildiğini söyledi.

Tunç intibak yasası ile birlikte 2000 yılından önce emekli olanların da gelişme hızından pay aldığını böylece eşitliğin sağlanmış olduğunu belirterek, SSK emeklileri ile 12 bin 68 civarında Bağ-Kur emeklisinin aylık olarak 10 ile 350 lira arasında maaşlarına zam olarak yansıdığını. Bundan sonra artık enflasyon oranı ne ise emekli maaşlarına da otomatik yansıyacağını söyledi. Tunç, geçtiğimiz yıl çıkan İntibak Yasası'ndan 1 milyon 920 bin emeklinin istifade ettiğini belirterek, bunun devlete maliyetinin ise yaklaşık 2.8 milyar lira olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: