Tünel Inşaatında Gözünü Kaybetti

Ayhan ACAR/ BARTIN, Kaza, Haziran 2013'te meydana geldi. Bartın-Kurucaşile arasındaki Çakraz Tüneli inşaatında çalışan Serkan Temür, iş makinesi bakım onarımı yaparken sol gözüne

Ayhan ACAR/ BARTIN, Kaza, Haziran 2013'te meydana geldi. Bartın-Kurucaşile arasındaki Çakraz Tüneli inşaatında çalışan Serkan Temür, iş makinesi bakım onarımı yaparken sol gözüne demir parçası geldi. Bursa'daki Retina Göz Hastanesi'ne sevk edilen Temür'ün gözündeki parça operasyonla alındı. 3 ay süren yoğun dedavi sürecine rağmen Temür'ün gözü görme yetisini neredeyse tamamen kaybetti. Temür'ün gözü, çok yakın mesafeden 0.5 oranında görebilirken, 3 ay sonra tüneldeki işi tamamlayan firma da işçilere çıkış verdi.
Henüz tedavisi tamamlanmadan diğer çalışanlarla birlikte işten çıkarıldığını, bu yüzden tedavisinin de aksadığını belirten Temür, şöyle konuştu:
"İşveren çıkış verince SGK da sistemden beni düşürdü. Şirketimiz kazayla ilgili SGK'ya bildirimde de bulunmuş. Fakat SGK, çıkışım verilince, kazayla ilgili kendilerine herhangi bir rapor da göndermediğim gerekçesiyle beni sistemden düşürmüş. Ve prim borcu bile çıkartmışlar. Ben bunu gözümden yeni bir operasyon geçirmek için Ankara'ya hastaneye gittiğimde öğrendim. Bu yüzden ameliyat olamadan geri döndüm. SGK'ya gittim, kaza geçirdiğime dair rapor istediler. Ben de tedavimin devam ettiğini söyledim. O zaman yeşil karta başvurdum. 19 ay sonra raporumu aldım. Şimdi SGK hakkında gerekli yasal girişimlerde bulunacağım."
Temür, şu anda gözündeki slikonun alınması için de ameliyat olması gerektiğini, ancak bunu yaptıracak gücü ve imkanı olmadığını da söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: