Tunuc Caddesi'ndeki Kaldırımlar-Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık:

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, "Melih Gökçek'e 15 gün süre veriyorum. Tunus Caddesi'ndeki kaldırımları 15 gün içinde yaparsa yapar, yoksa

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, "Melih Gökçek'e 15 gün süre veriyorum. Tunus Caddesi'ndeki kaldırımları 15 gün içinde yaparsa yapar, yoksa ben onaracağım" dedi.

Çankaya Belediyesi'nin Mithatpaşa Caddesi'ndeki ek binasında basın açıklaması yapan Tanık, Akpınar Mahallesi'ndeki heyelana ilişkin olarak asli sorumluluğun Büyükşehir Belediyesi'nde olduğunu öne sürdü.

"Doğrudan Büyükşehir Belediyesine verilen görevler dışındakileri Meclis kararıyla ilçe belediyelerine devredebilir" diyen Tanık, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Sayın Gökçek, 2005'de aldırdığı kararla doğrudan kendi yetkisi altındaki işleri, altyapı ve afet önlemleri konusunda var olan sorumlulukları bir kenara bırakıp 'İlçe belediyeleri sorumludur. Yapamazlarsa mülklerine el koyarım' anlayışında hareket ediyor. Böyle bir yaklaşımın ne nezaketle alakası vardır ne de hukukla. Böyle bir ruh hali ancak derebeylerde görülür."

Tanık, çıkmaz sokak olduğunu öne sürdüğü Tunus Caddesi'ndeki onarılması gereken kaldırımlar konusunda Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni göreve çağırdı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'e caddedeki onarım çalışması için 15 gün süre tanıdığını belirten Tanık, "Yoksa Çankaya Belediyesi olarak ben onaracağım. Yapmazlarsa, biz sözümüzün arkasındayız" diye konuştu.

Muhabir: İzzet Taşkıran

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: