Tunus Büyükelçisi Rhouma Mersinli işadamlarını yatırıma çağırdı

Tunus Büyükelçisi Mehrez Ben Rhouma, Mersinli işadamlarını ülkesinde yatırım yapmaya çağırdı.Mısır’ın Ankara Büyükelçisi Ben Rhouma...

Tunus Büyükelçisi Mehrez Ben Rhouma, Mersinli işadamlarını ülkesinde yatırım yapmaya çağırdı.
Mısır’ın Ankara Büyükelçisi Ben Rhouma Genel Merkezi Mersin’de bulunan Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneğini ziyaret etti. Genel Başkan Doğan Narin ve Yönetim Kurulu üyeleri ile görüşen Ben Rhouma, ekonomik ilişkilerin gelişmesine öncelik verdiği için temaslarına Çukurova’da başladığını kaydetti.
Geçtiğimiz aylarda Tunus’taki iç karışıklıklar nedeniyle ekonomide gerileme olduğunu anlatan Ben Rhouma, “Ancak istikrarın sağlanması ile yeni bir dönemin başladı.
İlk iş olarak da ekonomiyi yukarıya çıkarma çalışmalarına ağırlık veriliyor. Tunus’un stratejik konumu gereği gerek Arap ülkeleri ve gerekse de Afrika ülkelerine ticarette önemli avantajlar sunuyor. 400 yıllık kültürel geçmişin sahip olunduğu Türkiye’nin, Tunus’a yatırımlar ve işbirlikleri kurarak, bu avantajları fırsata dönüştürmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.
TURAB Başkanı Doğan Narin ise Tunus’un, TURAB’ın ilgi alanındaki ülkeler arasında önemli bir yere sahip olduğunu dile getirdi.
Bu ülke ile ilişkilerin çok daha iyi seviyelere getirilmesini amaçladıklarını ifade eden Narin, “Büyükelçi Rhouma ile daha aktif bir çalışma sürecine imza atarak, karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesine adına üzerimize düşeni fazlasıyla yapma gayretinde olacağız.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz