Tunus Büyükelçisi'nden Vali Şahin'e Ziyaret

Bir dizi ziyaret ve etkinliğe katılmak üzere Malatya’ya gelen Tunus'un Ankara Büyükelçisi Mehrez Ben Rhouma,...

Bir dizi ziyaret ve etkinliğe katılmak üzere Malatya’ya gelen Tunus'un Ankara Büyükelçisi Mehrez Ben Rhouma, Vali Vasip Şahin'i ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Vali Şahin, "Tunus halkıyla tarihi derinliği olan dostluk ve kardeşlik bağlarımız var. Tunus ve Tunus'taki gelişmeleri Türkiye ve Türk halkı yakından ve ilgiyle takip etti. Her zaman kalpleri Tunus halkıyla birlikte attı. Biz Tunus’un gelişmesini, yükselmesini, kendi gelişmemiz gibi görüyoruz" dedi.

Tunus'un Ankara Büyükelçisi Mehrez Ben Rhouma ise, Tunus’da Osmanlı dönemine ait pek çok cami ile birlikte eserin bulunduğunu ve Tunus’un küçük bir Türkiye olduğunu belirterek, Malatya ile kardeş şehir anlaşması yapmak istediklerini ifade etti.

Reklam
Reklam

Bir soru üzerine Rhouma, İsrail’in Gazze'ye saldırısını kınadıklarını ifade ederek, uluslararası kuruluşların Filistin halkının yanında yer alması gerektiğini kaydetti.

Ziyaretin anısına Vali Şahin, büyükelçiye kayısı ve Malatya ile ilgili kitap hediye ederken, konuk büyükelçi ise ülkeleriyle ilgili kitap hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: