"Tüp bebek de zorunlu sağlık harcaması"

ANKARA (İHA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, normal yollardan çocuk sahibi olamayan ailelerin yaptıracakları tüp bebek tedavisinin zorunlu sağlık harcaması kapsamına alınacağını bildirdi.

Bakan Akdağ, yaptığı yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın görüşüyle hazırlanan düzenleme sayesinde, tüp bebek sahibi olmak isteyen sosyal güvenlik kapsamındaki çiftlere devlet desteği sağlanacağını ifade ederek, "Devletimizin herhangi bir tedaviyi karşılayabilmesi için ilgili harcama kalemlerinin Bütçe Uygulama Talimatı'nda yer alması gerekiyor. Bakanlığımızın görüşüyle, tüp bebek tedavisinin zorunlu sağlık harcaması sayılacağına ilişkin bir madde 'Bütçe Uygulama Talimatı'na eklendi" ifadelerine yer verdi.

Reklam
Reklam

Uygulamadan sosyal güvenlik şemsiyesi altında bulunan ve kanunen evli olan vatandaşların yararlanabileceğini belirten Akdağ, şu ifadeleri kullandı:

"Tıbbi yönden bebek sahibi olamayacaklarına dair sağlık kurulu raporu alacak olan çiftler, ardından da istedikleri yerde tüp bebek tedavisine başlayacaklar. Sosyal güvenlik kuruluşları bu çiftlerin 3 denemeye kadar olan masraflarını ödeyecek. 3 denemenin sonunda bebek olmuyorsa, devlet çiftin daha sonraki harcamalarını karşılamayacak"