"Tüp Bebek Projesi"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Acıbadem Sağlık Grubu işbirliğiyle başlatılan Tüp Bebek Projesi'nden Sivas'ta 22 çiftin faydalanabileceği bildirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Acıbadem Sağlık Grubu işbirliğiyle başlatılan Tüp Bebek Projesi'nden Sivas'ta 22 çiftin faydalanabileceği bildirildi.

Sivas Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Yılmaz Daşlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje hakkında bilgi verdi. Tüp bebek tedavi giderlerini karşılayamayan yoksul ailelerin tedavilerinin yaptırılması amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Acıbadem Sağlık Grubu işbirliğiyle projenin başlatıldığını belirten Daşlı, proje kapsamında ülke genelinde toplam 2 bin 500 ailenin SYDV'lerce belirleneceğini ve bunların tüp bebek tedavi giderlerinin ise Acıbadem Sağlık Grubu tarafından karşılanacağını bildirdi.

Reklam
Reklam

Daşlı, "Projede Sivas için ayrılan kontenjan ise 22 asıl ve 22 yedek olarak belirlenmiştir. Bu kontenjanın 9'u merkez, geri kalanları ise ilçelerimize ayrılmıştır" dedi.

Projeden faydalanmak isteyen çiftlerin sosyal güvenceye sahip olmaması gerektiğini belirten Daşlı, projenin hedef kitlesinin ise 23-39 yaş arasındaki kadınları kapsadığını ifade etti.

Sivas'ta projeden faydalanmak isteyen 7 kişinin vakıfa başvurduğunu bildiren Daşlı, şunları kaydetti:

"Projeden faydalanmak isteyen kişinin son üç yıl içerisinde normal ya da diğer tedavi yöntemleriyle çocuk sahibi olmadığını raporla belgelemesi gerekmektedir. Kişi, Genel Sağlık Sigortası kapsamında sağlık provizyonu (60/c-1) çerçevesinde sigortalı olmalıdır."

Ailelerin mütevelli heyet kararıyla belirleneceğini ifade eden Daşlı, asıl listede yer alan kişinin Acıbadem Hastanesi tarafından tıbben tedaviye uygun bulunmaması durumunda, yedek listede yer alan kişilerin sırasıyla hastane tarafından tıbbi değerlendirilmeye alınacaklarını belirtti.

Daşlı, projeye son başvuru tarihinin 26 Ekim olduğunu, ailelerin projeyle ilgili ayrıntılı bilgiyi il ve ilçelerdeki SYDV'lerden öğrenebileceklerini ifade etti.

Reklam
Reklam

Muhabir: Serhat Zafer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: