Tüp Bebek Tedavisinde Akupunktur

Tüp bebek tedavisinde akupunktur uygulamasıyla başarı şansı artıyor.

Dünyanın önde gelen tüp bebek merkezleri tarafından hastalara tedavi süreçleri, embriyo transferi ve sonrasında uygulanan akupunktur tedavisi ve nöral terapi, Türkiye'de Bahçeci Sağlık Grubu tarafından uygulanıyor.

Tüp bebek tedavilerinde akupunkturun tamamlayıcı tedavi olarak uygulanmasının bir ayrıcalık olduğunu söyleyen Uz. Dr. Hasan Ali Nogay, akupunkturun limbik sistemi düzenleyici etkisinin Anne adayının strese karşı dayanıklılığını artırdığı ve bu olumsuz etkinin akupunktur tedavisi ile ortadan kaldırıldığını belirtti.

Reklam
Reklam

Akupunkturun stresi azaltıcı etkisinin kanıtlandığını sözlerine ekleyen Nogay, birçok çalışmada akupunktur uygulamasının herhangi olumsuz bir yan etki oluşturmadan antidepresan etki gösterdiğini söyledi.

Tüp bebek uygulamasından yaklaşık 3 hafta önce ya da embriyo transferi sırasında veya luteal fazda akupunktur tedavisi gören anne adaylarının başarı oranlarında belirgin bir artış görülmüştür.

İnfertilite hastalarında akupunktur ve nöral terapi, tedavi süreçleri, embriyo transferi ve sonrasında uygulanabilir.

Kanser sonrası bebek sahibi olunabiliyor

Kanser tedavisi sırasında üreme organları veya hücrelerine uygulanan cerrahi müdahaleler, kemoterapi veya radyoterapi nedeniyle zarar gören hastalar için kanser tedavisi sonrasında çocuk sahibi olmak artık hayal değil. Tüp bebek tedavisinde uygulanan, hücre - doku saklama ve yeniden kullanabilme teknolojisindeki gelişmeler sayesinde kanser hastalığından kurtulan bireyler artık çocuk sahibi olabiliyor.

Reklam
Reklam

Bahçeci Sağlık Grubu Embriyoloji Laboratuvar Direktörü Doç. Dr. Nadir Çıray, kanser teşhisi konulan kadın hastaların kanser tedavisi öncesinde üremenin korunmasına yönelik yumurta dondurma, yumurtalık dokusu dondurma, embriyo dondurma, yumurtalığın muhafaza edilmesi, yumurtalığın yerinin değiştirilmesi, trakelektomi, erkek hastaların ise sperm dondurma, testis dokusu dondurma ve testisin muhafaza edilmesi gibi farklı koruma yöntemlerinden faydalanabileceklerini belirtmektedir. Bunun yanı sıra kanser hastalığından tamamen kurtulmuş hastalar, doğal gebelik ve yardımla üreme teknikleri ile ilgili detaylı bilgileri yine Bahçeci Sağlık Grubu doktorlarından öğrenebilecek.

Bahçeci Sağlık Grubu, bireylerin üreme sağlığının korunabilmesi ve kişilerin çocuk sahibi olma seçeneklerini öğrenebilmesi amacıyla, kanser teşhisi konulan hastaların kemoterapi ve radyoterapi gibi tedavilere başlamadan önce mutlaka doktorlarına yada İstanbul Fulya ve Koşuyolu’nda hizmet veren Bahçeci Tüp Bebek merkezlerine başvurmalarını veya ücretsiz telefon hattını kullanarak bilgi almalarını öneriyor.

Reklam
Reklam