Tüp Bebekle Çocuk Sahibi Olma Sayısı Artıyor

Memorial Ataşehir Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Cem Demirel, bebek sahibi olmak için...

Memorial Ataşehir Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Cem Demirel, bebek sahibi olmak için yardımcı üreme tekniklerine ihtiyaç duyan çiftler için en büyük umudun tüm bebek tedavisi olduğunu söyledi.

Memorial Diyarbakır Hastanesi tarafından organize edilen ‘Tüp bebek bilgilendirme’ toplantısının bu haftaki konuğu olacak Memorial Ataşehir Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Cem Demirel’in, 21 Ekim 2012 Pazar günü anne baba olmak isteyenlere ücretsiz bilgilendirmelerde bulunacağı belirtildi. Bilgilendirme toplantısı öncesinde bir açıklama yapan Doç. Dr. Demirel, anne baba olmanın insanların yaşaması gereken en büyük mutluluk, aynı zamanda dünyaya bir birey getirecek olmanın verdiği büyük bir sorumluluk olduğunu söyledi. Demirel, “Bebek sahibi olmak için yardımcı üreme tekniklerine ihtiyaç duyan çiftler için en büyük umut ışığı tüp bebek tedavileri. Türkiye’de her yıl 40 bin kişi tüp bebek tedavisi ile bebek sahibi olma hayallerine kavuşuyor. İleri teknolojiler ve gelişen tekniklerle, başarılı sonuçlar elde edilen tüp bebek tedavileri ile her geçen yıl daha çok çift için hayal gibi görünen bebek sahibi olma arzusu gerçekleşiyor. Memorial Diyarbakır Hastanesi, tüp bebek yöntemine başvurmak isteyen anne baba adaylarına destek vererek, bebek sahibi olmak isteyen çiftler için bilgilendirme toplantıları düzenliyor. Çiftlerin anne baba olma isteklerine cevap verebilecek tedavi yöntemleri ve teknolojik gelişmelerin anlatıldığı toplantılarda katılımcılar, aile olma yolunda daha da bilinçleniyor” dedi.

Reklam
Reklam

“HER ÇOCUK SAHİBİ OLAMAYAN ÇİFT KISIR DEĞİLDİR”

Doç. Dr. Cem Demirel, tüp bebek tedavilerinin 1 yılı aşkın süredir korunmasız birlikteliğe rağmen gebeliğin gelişmediği çiftlerde uygulanan ve son derece başarılı sonuçlar elde edilen işlemler olduğunu söyledi. Demirel, “İnfertilite, yani kısırlık tanısı konmuş bu çiftler için öncelikle muayene, laboratuvar testleri ve görüntüleme yoluyla yapılan tetkiklerin sonuçlarına göre tedaviye başlanır. Kimi zaman bu tedavi aşılama uygulamalarının ardından yapılmaktayken, bazen doğrudan tercih edilen bir yöntem olabilir. Unutulmamalıdır ki her çocuk sahibi olmayan çiftler kısır değildir” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: