Tüp Bebekte Başarı Şansını, Kadının Yaşı Belirliyor

KASTAMONU (AA) – Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Banu Kumbak Aygün, tüp bebek tedavisinde başarı şansını kadının yaşının belirlediğini söyledi.

"Avrupa, azalan nüfusunu tüp bebekle çoğaltmayı düşünüyor" İlk tüp bebek tedavisinden bu yana 30 yıldan fazla zaman geçtiğini hatırlatan Aygün, tüm dünyada 2006 yılı itibarıyla 3 milyon tüp bebeğin dünyaya geldiğini belirtti. İlk dönemde tüp bebek tedavisinin tasvip edilebilirliğinin tartışıldığını, bugünlerde ise bu yönteme erişim imkanının konuşulduğunu aktaran Aygün, "Avrupa’da azalan doğum oranlarının önüne tüp bebek tedavi imkanının artırılması ile geçilebileceği ileri sürülmektedir” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz