Tüp Bebekte Başarıyı Artıran Tedavi Planı

Sonuç alınamayan tüp bebek uygulamalarında gebelik nasıl sağlanır?

Maya Tüp Bebek Merkezi Tıbbi Direktörü Op.Dr. Osman Denizhan Özgün, birden fazla tüp bebek başarısızlıkları yaşayan infertil (kısır) çiftler için önemli bir gelişmeyi paylaştı. "Tekrarlayan tüp bebek başarısızlıklarında; infertil çiftlerin problemi doğru bir bakış açısı ile ele alındığında ve yönetildiğinde büyük oranda çözülebiliyor. Bütünleşik Tedavi Planı yaklaşımı ile tekrarlayan tüp bebek başarısızlıklarının oranını büyük oranda düşürmeyi hedefliyoruz” dedi.

Op.Dr. Özgün, tekrarlayan tüp bebek başarısızlıklarının altında yatan nedenlere ilişkin geliştirdikleri tedavi planı hakkında bilgi verdi:

Reklam
Reklam

Maya Tüp Bebek Merkezi olarak anne ve baba adaylarında, tekrarlayan tüp bebek tedavisi başarısızlıkları probleminin çözümü için ileri inceleme panellerinin sonuçları değerlendirilerek tedavi programının oluşturuyoruz.

Tekrarlayan tüp bebek başarısızlıkları grubu, tüp bebek yapılmasına karşın, tedaviye cevap alınamayan çift sayısı oldukça yüksektir. Anne baba adaylarının bu durumlarının nedenleri derin biçimde analiz edildiğinde bu nedenlerin çoğunlukla genetik, immünolojik ve pıhtılaşma faktörlerine ait problemlerden kaynaklandığını görmekteyiz. Bugün Türkiye'de yaklaşık olarak 200 bin civarında başarısız denemesi olan çift olduğu tahmin ediliyor. Bu çiftlerin durumları ve tekrarlayan tüp bebek tedavisi başarısızlıklarının nedenleri iyi araştırıldığında, problemi gidermek için mikroenjeksiyona ek olarak alınan ilaçlardan fayda gördükleri gözlenmektedir. Tekrarlayan tüp bebek başarısızlıkları geçiren anne ve baba adaylarına yönelik Maya Tüp Bebek Merkezi'nde "Tekrarlayan IVF İleri İnceleme Paneli” yapılacaktır. İncelemeler sonucunda, uygun bulunan tedavi ve ek uygulama yöntemlerini doktorunuz size önerecek ve uygulayacaktır.

Reklam
Reklam

Türkiye'de ilk kez Maya'da kullanılan Bütünleşik Tedavi Planı bize "Anne adayı neden gebe kalamıyor? Tedavi neden sürekli başarısız oluyor? Tedavinin başarılı olması için ne yapılması gerekiyor? sorularının cevabını veriyor. Dr. Özgün: "Öncelikle çocuğun neden olmadığını araştırarak, gerçek kısırlık nedenini belirliyoruz; ikinci aşamada ise ileri tedavi yöntemlerinden hangisinin ya da hangilerinin anne adayında gebeliği ve sağlıklı doğumu sağlayacağını tespit ediyoruz.” dedi.

Nedeni anlaşılamayan gebe kalamama durumunun, düşüklerin ve tüp bebek tedavisi ile verilen embriyoların tutunamamasının nedenlerini "genetik yapı sorunu, bağışıklık sistemi bozuklukları ve kanama pıhtılaşma faktörü” olarak sınıflandırıyoruz. Bu sorunları belirledikten sonra, ileri tedavi yöntemlerinden hangisinin ya da hangilerinin gebeliği ve sağlıklı doğumu sağlayacağını tespit ediyoruz.

Gebelik şansını artıran en yeni teknik CGH Maya'da!

Uzun yıllardır uygulanmakta olan PGD yöntemiyle gebelik oluşmasını ve oluşan gebeliğin gelişimini engelleyen az sayıda belli başlı kromozomal kusurlar inceleniyordu. Ancak insanda varolan 23 çift kromozomun tamamı incelenemiyordu. CGH adı verilen yöntem ile tüm kromozomlar artık incelenebiliyor ve incelenen embriyoların gebelik oluşumunu veya devamını etkileyen kusurları tespit edilerek anne adayına nakledilmesi engelleniyor. CGH yöntemiyle embriyo üzerinde yapılan genetik incelemenin çerçevesi genişletilerek anne baba adaylarının bebek sahibi olma şansları artırılıyor.

Reklam
Reklam

Anne-Baba adaylarının sorunlarının tespit edilmesine ilişkin uygulanacak testler ve ileri tedavi yöntemleri, başarılı bir tüp bebek tedavisi için son derece önemli olmakla beraber; infertil çiftlerin doğru ele alınması ve kısırlığın doğru yönetilmesi gerekiyor.

Alo Tüp Bebek Danışma Hattı:

0800 314 1 314

www.mayatupbebek.com.tr