Tüpgazla Birlikte Taşınan Damacana Suyu Almayın

Osmaniye Halk Sağlığı Müdürü Dr. Alper Latif Boz, tüpgazla birlikte taşınan ve dağıtımı yapılan damacana...

Osmaniye Halk Sağlığı Müdürü Dr. Alper Latif Boz, tüpgazla birlikte taşınan ve dağıtımı yapılan damacana sularının kesinlikle satın alınmaması gerektiğini söyledi.

Damacana sularının dolumu kadar tüketim koşullarının da önemli olduğunu belirten Dr. Alper Latif Boz, damacana pompalarının ve damacana suyu kullanılan su sebillerinin temizliğine azami şekilde dikkat edilmesi gerektiğini de vurguladı.

Damacana etiket bilgilerinde cinsi, üretim adresi, suya uygulanan işlemler ve suyun sahip olduğu parametrelerin yer almasına dikkat edilmesini isteyen Halk Sağlığı Müdürü Dr. Alper Latif Boz, "Damacana sular, serin, kuru, doğrudan güneş ışığı almayan temiz bir ortamda tutulmalı. Damacana kapağı açıldıktan sonra içindeki su azami 7 gün içinde tüketilmeli. Bu süreden sonra suda zararlı bakteri ve mikroorganizmalar üreyebileceğinden içilmemelidir. Damacanaların temizliğinde hipo, fırça gibi tahriş edici maddeler kullanılmamalıdır." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz