Turan Çolak: Bu Kadarını Beklemiyordum, Çok Güzel Bir Yüze Kavuşmuşum

Antalya’daki Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi’nde 15 Mayıs 2012’de gerçekleştirilen ameliyatla Türkiye’nin dördüncü yüz nakli yapılan...

Antalya’daki Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi’nde 15 Mayıs 2012’de gerçekleştirilen ameliyatla Türkiye’nin dördüncü yüz nakli yapılan Turan Çolak (35), yeni yüzüyle tanıştı. Elindeki ayna ile yeni yüzüne bakan Çolak, “Bu kadarını beklemiyordum. Çok güzel bir yüze kavuşmuşum.” dedi.

AÜ Hastanesi, Türkiye’nin dördüncü yüz nakli ameliyatının ardından Turan Çolak’ın görüntülerini paylaştı. Ameliyatı gerçekleştiren ekiple birlikte kameraların karşısına geçen, yeni yüzüne ayna ile bakan Çolak, bir yandan da soruları cevapladı. “Gerçekten de çok güzel. Hocalarımın ellerine kollarına sağlık.” diyen Çolak, duygularını şöyle dile getirdi: “Gerçekten teşekkür ederim. Ne diyeyim şimdi, bu kadarını beklemiyordum. Daha güzel olmuş. Hocamıza teşekkür ediyorum.”

Reklam
Reklam

Ameliyatının üzerinden 37 gün geçen Çolak, her geçen gün durumunun biraz daha iyiye gittiğini belirterek “Çok iyiyim, gittikçe düzeliyoruz. Daha iyi oluyoruz. Daha güzel oldu. Bu kadar beklemiyordum. Gördüğüm anda şaşırdım.” değerlendirmesinde bulundu.

Yüzünü ilk gördüğünde neler hissettiği sorulan Çolak, şu karşılığı verdi: “Bu kadar gençleşmiş olacağımı düşünmüyordum. Bu yüzü taşıyan gencin ailesi sayesinde, arada tabi yaş farkı var. Sağolsun Ömer Özkan ve hocalarım sayesinde çok güzel bir yüze kavuşmuşum. Hayatım değişecek. Bundan önceki, yaşantı sayılmaz. Çalışmaya devam edeceğim bundan sonra. Çok psikiyatrik sorunlar yaşadım, her gün sorunlar yaşadım. Şimdi hayatım daha güzel olacak.”

Ailesinin kendini ilk olarak yoğum bakımda gördüğünü, durumunu merak ettiklerini aktaran Çolak, hastaneden çıktıktan sonra neler yapacağıyla ilgili soruya şu cevabı verdi: “Yüzümü bulduğum aileyi bulup teşekkür etmek istiyorum. Onlarla görüşmek isterim. Herkes bağışlasın ki bir sürü organ bekleyen var. Onların da hayatı değişsin. Benim hayatım değişti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: