Turan Şallı İstanbul’daki Toplantıda Mis Sabununu Gündeme Getirdi

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Sıfır...

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Sıfır Ayrımcılık Derneği tarafından İstanbul’da düzenlenen ‘Roman kadınların işgücü piyasasına katılım’ konulu toplantıya katıldı.

Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosu Onno Kervers, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Selim Bağcı ve çok sayıda bakanlık yetkilisinin katıldığı toplantıda üretimine kısıtlama getirilmesi düşünülen mis meyve sabunu da gündeme geldi.

İstanbul dönüşü toplantıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Selim Bağcı’ya, mis sabununun yasaklanması halinde sayısı azımsanmayacak kadar Roman kadınının bu el sanat ile uğraştığını ve istihdam yarattığını ilettiğini kaydetti. Bağcı’nın söz konusu durumu Bakan Faruk Çelik’e aktaracağını belirttiğini kaydeden Şallı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Reklam
Reklam

“Katılmış olduğum atölye çalışmasında Roman kadınların istihdamında en büyük sorun okuma yazma bilmemeleri. İstanbul’da katıldığım toplantıda Romanların eğitimde uğradıkları ayrıştırmadan da söz ettim. Bir Milli Eğitim Bakanlığı yetkilisi ile bu konuda tartıştım. Örneğin; her ne kadar kayıt bölgeleri ‘çocuk en yakın okula kayıt edilir’ denmesine rağmen maalesef Roman çocukların en yoğun olduğu okullara diğer aileler çocuklarını bu okullara göndermemeleridir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İŞKUR kapsamında Romanların istihdamına yönelik belirli süreler içinde çalıştırılmasına karşın kısa vadeli projelerle istihdamının çözümüne katkı sağlanmadığı bizim geçici değil istihdam konusunda kesin çözümler üretilmesini istediğimize yönelik görüş bildirilmiştir.”

Şallı, toplantının sonunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Selim Bağcı’ya ve diğer yetkililere mis meyve sabunu ve aynalı süpürge ile Edirne kurabiyesi hediye ettiklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: