Türbanın iptal kararı Resmi Gazete'de

Anayasa Mahkemesi tarafından türban düzenlemesinin iptal edilmesinin ardından yürütmeyi durdurma kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Anayasa Mahkemesi'nin başörtüsüyle ilgili verdiği yürütmeyi durdurma kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan açıklamada; yürürlüğün durdurulması isteminde bulunanların Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri Hakkı Suha Okay, Kemal Anadol ve 110 milletvekili olduğu bildirildi. Yürürlüğün durdurulması istemini de içeren dava dilekçesi ve ekleri, bu konudaki esas inceleme raporu ve ekleri, iptali istenilen kurallar, dayanılan Anayasa kuralları ve bunların gerekçeleri ile öteki yasama belgelerinin incelendiği belirtilen açıklamada, gereğinin görüşülüp düşünüldüğü kaydedildi. Buna göre; 9 Şubat 2008 günlü, 5735 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, 5 Haziran 2008 günlü, E.2008/16, K.2008/116 sayılı kararla iptal edildiğinden, bu Kanun'un, uygulanmasından doğacak sonradan giderilmesi güç veya olanaksız durum ve zararların önlenmesi ve iptal kararının sonuçsuz kalmaması için kararın Resmî Gazete'de yayımlanacağı güne
kadar "yürürlüğünün durdurulmasına" oybirliğiyle karar verildiği bildirildi.

Reklam
Reklam

Öte yandan TBMM'de başörtüsü düzenlemesine ilişkin Anayasa değişikliğinin TBMM'de 411 oyla kabul edilmesine karşın Anayasa Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararının oybirliği ile kabul edilmesi dikkat çekti.