Türbanlı öğrenciler okula alınmadı

BOLU (İHA) - Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde (AİBÜ) öğretim yılının ilk gününde türbanlı öğrenciler okula alınmadı.

AİBÜ'de 2004-2005 öğretim yılı bugün başladı. Kampüs girişinde önlem alan güvenlik görevlileri, türbanlı olan öğrencilerin içeriye alınmayacağını belirterek, kapıda kontrol yaptı. Türbanlı olarak kampüs önüne gelen öğrencileri uyaran güvenlik görevlileri, öğrencilere başlarını açmaları gerektiğini söylediler. Bazı öğrenciler, türbanlarını çıkarmak istemediklerini belirterek güvenlik görevlileri ile tartışırken, öğrencilerin çoğu türbanlarını çıkararak içeriye girdi.

Reklam
Reklam

AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Yaşar Akbıyık, AİBÜ Senatosu'nun, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, İdare Mahkemeleri ve Avrupa İnsan Hakları Komisyonu'nun kılık kıyafet konusunda aldığı kararları uyguladıklarını söyledi. Akbıyık, "Bu karara uymayan öğrenciler hakkında uzaklaştırma kararı verilecek ve öğrencilik haklarının son bulmasına neden olabilecek cezalar verilebilecek. Bu nedenle, öğrencilerimizden kurallara uymalarını istiyoruz" dedi.