Türbe Sokağına Prof. Dr. Metin Sözen Adı Verildi

Antalya’nın Akseki ilçesi Cevizli beldesinde Türbe Sokağı’na, Belediye Meclisi kararıyla Çevre ve Kültür Vakfı (ÇEKÜL)...

Antalya’nın Akseki ilçesi Cevizli beldesinde Türbe Sokağı’na, Belediye Meclisi kararıyla Çevre ve Kültür Vakfı (ÇEKÜL) Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen'in adı verildi.

Cevizli Belediye Başkanı Niyazi Ekinci, Prof.Dr.Metin Sözen’in Dünya çapında önemli bir isim olduğunu belirterek, “Ülkemizde tarihi ve kültürel mirasın korunması açısından Türkiye’de ilk akla gelen isim Prof.Dr.Metin Sözen’dir. Kendisi Türkiye çapında takdir edilmesi gereken bir kişidir. İsmini ölümsüzleştirmek istedik. Bu vesile ile belediye meclisimizin almış olduğu oy birliği karar ile Türbe Sokağı’na Prof.Dr.Metin Sözen ismini vermeyi kararlaştırdık” dedi.

Reklam
Reklam

Başkan Ekinci, Prof.Dr.Metin Sözen’e ayrıca fahri hemşerilik ünvanı da vereceklerini belirterek, "Kendisine ülkemize verdiği hizmetlerden dolayı kendisine sonsuz teşekkür ediyoruz. Metin Sözen, Akseki ve çevresinde de tarihi ve kültürel değerlerin korunması ve yeniden canlanması için çok ciddi çalışmalar yapmıştır. Bu bölgede yok olmaya yüz tutmuş tarihi yeniden canlandırmıştır" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: