Türbeler Ziyaretçi Akınına Uğradı

Gönüllerin huzura erdiği ve manevi duyguların arttığı Ramazan ayında Bursa'daki türbeler ziyaretçi akınına uğruyor. En...

Gönüllerin huzura erdiği ve manevi duyguların arttığı Ramazan ayında Bursa'daki türbeler ziyaretçi akınına uğruyor. En çok ziyaret edilen türbelerin başında da Emir Sultan Hazretlerinin Türbesi geliyor.

Osmanlı Devletine başkentlik yapan Bursa, çok sayıda turist akın ediyor. Yerli ve yabancı turistler Bursa’nın tarihi yerlerini gezip bol bol fotoğraf çekiniyorlar. Rahmet ve bereket ayı olan Ramazan sebebiyle dua ve ibadetlerin arttığı şu günlerde fırsat bulan vatandaşlar, Bursa'daki türbeleri ziyaret ederek dua ediyor. Emir Sultan Hazretlerinin Türbesi ziyaretçi akınına uğruyor. Çocukları ve aileleri ile birlikte türbeleri ziyarete gelen vatandaşlar namaz kılıp, dua ediyor. İslam dünyasının büyük evliyalarından olan Emir Sultan Hazretlerini yerli ve yabancı çok sayıda turist ziyaret ediyor. Ramazan ayında türbelere gelip dua etmenin kendilerine huzur verdiğini belirten vatandaşlar, “Geçmişimizi ve nasıl nesilden geldiğimizi öğreniyoruz. Camilerimiz, türbelerimiz çok güzel. Gezilip, görülecek yerler. Bursa’daki tarihi yerleri geziyoruz. Ramazan ayında mübarek zatları ziyaret etmek insana ayrı hava veriyor” dedi.

Reklam
Reklam

Bursa’ya Balıkesir’den geldiğini belirte bir vatandaş ise, “Ailecek Bursa’nın tarihi yerlerini ziyarete geldik. Bursa’nın tarihi yerlerini gezeceğiz” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: