Bu yeni teknoloji sayesinde ihtiyaç duyulduğunda işlemci hızı belirtilen oranlarda yukarı çekilerek performans arttırılıyor. Bu özellik tamamen otomatik çalışıyor. Kullanıcı işlemci üzerinde herhangi bir ayar yapmıyor.
Önceki nesil Intel işlemcilerle bu yeni teknoloji ile tanışmıştık. Turbo Boost teknolojisi işlemcinizin belirli koşullar altında standart hızından daha yüksek hızlara otomatik olarak çıkabilmesini sağlayan bir Intel teknolojisi. İkinci nesil Core işlemcilerle birlikte Turbo Boost daha da geliştirilerek Turbo Boost 2.0 oldu ve kullanıcıların işlemcilerinden daha fazla performans alması sağlandı.
Şimdi bir örnek ile Turbo Boost teknolojisinin nasıl çalıştığına bakalım. 3,3 GHz hızında çalışan dört çekirdekli bir işlemciniz olduğunu düşünün. Bu çekirdekler üzerinde bir yazılım çalıştıracaksınız fakat yazılımın sadece tek çekirdek desteği bulunuyor. Turbo Boost bu ve bunun gibi durumlarda devreye giriyor. Tek çekirdek üzerinde alınacak performans belli.
Normalde 3.3 GHz işlemci ile 3.3 GHz hızını görmeniz gerekiyor. Turbo Boost teknolojisi sayesinde diğer çekirdeklerin çalışmadığını gören işlemci tek çekirdeğin performasnsınız3.7’ye kadar çıkartabiliyor. Bu durum işlemcinin karakteristik özelliği ile sınırlı.
[
TurboBoost 2.0 Nedir, Nasıl Çalışır](http://www.scroll.com.tr/intel-sayfa/turbo-boost-nedir-nasil-calisir/)