Türe: İftar yemekleri birlik ve beraberliğe vesile oluyor

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, iftar yemeklerinin birlik ve beraberliğe vesile olduğunu söyledi.Belediye tarafından Kaş...

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, iftar yemeklerinin birlik ve beraberliğe vesile olduğunu söyledi.
Belediye tarafından Kaş ve Abanoz yaylalarındaki 500 ve 1500 kişilik yemeklerin ardından Yeni Cumhuriyet Meydanında 3 bin kişiyi iftarda buluşturdu.
Yemekler Anamurlulara masalarda servis edilirken, yemek sonrası alanda kurulan 3 ayrı noktada çay ikramında bulunuldu. Ebubekir Camii İmamı İlhan Işık Hoca'nın İftar Duasının ardından Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe de bir konuşma yaptı.
Konuşmasında düzenlenen iftar yemeklerinin birlik, beraberlik, dayanışma ve kaynaşma yemeği olduğuna vurgu yapan Başkan Mehmet Türe, yaşanan terör sorununa da değindi. Şehitleri rahmet ve minnetle anan Başkan Türe her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu söyledi. Başkan Mehmet Türe ayrıca konuşmasının sonunda İstiklal Marşı yazarı Şair Mehmet Akif Ersoyun Çanakkale Şehitlerine adlı destanından bir dörtlük okudu.
Programda Somali için yardım kampanyasına katkıda bulunmak için bir şeffaf sandık görevlilerce masa masa dolaştırıldı. Alanda bulunan Anamurlular küçük büyük demeden katkıda bulunarak bin 165 TL'nin toplanmasını ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını sağladılar.
Alan'da ayrıca 2 adet çadır mescit kurularak vatandaşların ibadetlerini yapmaları sağlandı. Kurulan dev sinevizyon perdesinde semah gösterileri eşliğinde ilahi dinletileri sergilendi.
Yapılan anons sonrası, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe'nin gayreti ve gönüllü belediye personellerinin emekleriyle tamamen belediye personellerinden oluşan ve 2010 yılında kurulan, Anamur Belediyesi Mehter Takımı alana Mehteran Yürüyüşüyle giriş yaptı.
Hücum Marşı, Fetih Marşı, Ceddin Deden, Çırpınırdın Karadeniz gibi bilindik eserleri seslendiren Anamur Belediyesi Mehter Takımı alana gelirken ve alandan ayrılırken ayakta alkışlandı.
Yemek için tüm belediye personelleri seferber olurken , boş su şişelerinin kapakları da belediye personellerince engelli vatandaşlar yararına toplandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz