Türel balıkçılara sahip çıktı...

Antalya Milletvekili Menderes Türel, balıkçı barınağında esnaf ile yapmış olduğu toplantıda, Balıkçı Barınağı’na...

Antalya Milletvekili Menderes Türel, balıkçı barınağında esnaf ile yapmış olduğu toplantıda, Balıkçı Barınağı’na başkalarının göz dikmesine müsade etmeyeceğini söyledi ve ‘’gariban balıkçının ekmeği ile oynatmam’’ dedi.

Antalya Yeni Liman Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Cavit Tankuş, Balıkçı Barınağı Projesi’nin kısmen yat limanına dönüştürülmesi konusunda, Antalya Balıkçı Hali’nde Milletvekili Türel ve kooperatif üyelerini dün bir araya getirdi.

Tankuş, burada yaptığı konuşmada, balıkçı barınağının kısmen yat limanına dönüştürülmesi girişiminde bulunulduğu ancak, yeni projelendirilen 300 teknelik Balıkçı Barınağı’nın ancak ihtiyaca cevap verebileceğini ve bu projenin yat limanına dönüştürülmesi halinde çok ciddi sıkıntıların ortaya çıkacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Antalya Milletvekili Türel, Balıkçı Barınağı Projesi’nin temelinde harcı olduğunu ve 640 kilometrelik sahili olan Antalya’da, 300-500 teknelik balıkçı barınağı yapabilecek kıyı şeridi bulabilmek için çok zorlandıklarını belirtti.

Bazı yerlerin Milli Park ve orman çıkması nedeni ile zorlandıklarını, bazı yerlerde ise arkeolojik sit nedeni ile yer bulma proplemi yaşadıklarını anlatan Türel, en sonunda bugün ihalesi yapılan proje alanının 24 kuruluştan onay alınarak önünü açtıklarını söyledi.-Gariban balıkçının ekmeği ile oynatmam-Menderes Türel, bu projeyi birlikte başlattıkları Antalya Eski Valisi Alaaddin Yüksel ve göreve geldikten sonra projeyi sahiplenerek ihale aşamasına getiren Vali Ahmet Altıparmak’a katkılarından dolayı teşekkür etti.

Türel, konuşmasına şöyle devam etti: ‘’Bu projeyi bugünkü noktasına getirmek için binbir güçlüğü aşarak ihalesini yaptırdık ve yakında inşallah başlayacak. Şimdi, birileri hazıra konma alışkanlıklarını ortaya çıkartarak, Antalya’nın en büyük ihtiyacı balıkçı barınağını yat limanına dönüştürmek istiyorsa, buna kesinlikle müsade etmem. Kimse kusura bakmasın gariban balıkçının ekmeği ile oynatmam. Biz, varoluş sebebi olarak sessiz yığınların sesi, kimsesizlerin kimsesi olan bir siyasi oluşumun temsilcileriyiz.

Reklam
Reklam

Gerekirse balıkçı barınağı tamamlandıktan sonra kapısına yatar, buranın farklı amaçlarla kullanılmaması için her türlü tepkiyi gösteririz.’’ 2009 Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri öncesinde kamuoyuyla paylaştığı projeleri içerisinde 4 adet yat limanı, bir kruvazör liman olduğunu hatırlatan Türel, o dönemde de, bugün de, gerek Deniz Ticaret Odası’ndan getrekse ilgili tüm sivil toplum örgütlerinden övgüler aldığını belirtti.

Antalya’da bir değil, bir çok yat limanı yapılması gerektiğini ve bunların projelendirildiğini anlatan Türel, ‘’Antalyaya muhakkak yeni yat limanları da yapılmalıdır. Ancak, bu balıkçı barınağı içerisinde olmamalıdır’’ dedi.Avrupa Birliği Müktesebatı içerisinde balığın karaya çıktığı noktalarda, balıkçı barınaklarının olmasının bir mecburiyet olduğunu ifade eden Türel, ‘’Kimse gariban balıkçının barınağına göz dikmesin.

Buna kesinlikle müsade etmeyeceğim’’ diyerek sözlerini tamamladı.Antalya Yeni Liman Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Cavit Tankuş da, bugüne kadar balıkçı esnafının sahipsiz olduğunu zannettiklerini ancak, Türel’in sözleri ile sahipsiz olmadıklarını anladıklarını söyledi ve tüm balıkçıların alkışları eşliğinde Türel’e gösterdiği hassasiyet nedeniyle teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz