Türeli: "ak Parti Döneminde Öğretmenlik Prestij Kaybediyor"

CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Rahmi Aşkın Türeli, Türkiye'de görev yapan...

CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Rahmi Aşkın Türeli, Türkiye'de görev yapan 880 bin 317 öğretmenin mevcut sorunlarına kalıcı çözümler üretilemediği gibi, her gün karşılarına çıkarılan yeni düzenlemelerle mücadele etmek zorunda bırakıldıklarını söyledi.

Öğretmenlerin sorunlarını TBMM'ye taşıyarak soru önergesi veren Türeli, 2010 yılında yapılan 18. Milli Eğitim Şurası Genel Kurulu'nda 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün kutlandığı ay öğretmenlere birer maaş ikramiye verilmesi ve ek ders ücreti saatinin 12 TL'ye çıkarılması yönünde karar alındığını hatırlatarak, geçen 2 yıllık süreçte bu konuda bir adım atılmamasına tepki gösterdi.

Reklam
Reklam

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in yanıtlaması istemiyle TBMM'de yazılı soru önergesi veren CHP'li vekil, öğretmenlerin yaşadıkları sorunlara dikkat çekti ve öğretmenlerin yaşam standardının yükseltilmesine yönelik kalıcı çözümler üretilmesi gerektiğini dile getirdi. 10 yıllık AK Parti Hükümeti döneminde öğretmenlik mesleğinin giderek prestij kaybetmeye başladığını savunan Türeli, Bakan Dinçer'e eğitimcilerin 4+4+4 sistemiyle norm uygulamalarının sürgüne dönüştüğü ve performans tehdidiyle de iş güvenliklerinin ellerinden alınmak istendiğine yönelik düşüncelere katılıp katılmadığını sordu.

ÖĞRETMENLERİN PSİKOLOJİSİ BOZULDU

Rahmi Aşkın Türeli, önergesinde şu görüşlere yer verdi: "Türkiye'de 2011-2012 eğitim öğretim yılı istatistiklerine göre 60 bin 165 okulda toplam 25.4 milyon öğrenci eğitim görürken, bu okullarda 880 bin 317 öğretmenimiz de eğitim hizmeti vermektedir. Büyük bir özveriyle çocuklarımızı geleceğe hazırlamaya çalışan öğretmenlerimizin mevcut sorunlarına kalıcı çözümler üretilmediği gibi öğretmenlerimiz her gün karşılarına çıkarılan yeni düzenlemelerle mücadele etmek zorunda bırakılmaktadır. 10 yıllık AK Parti hükümeti döneminde öğretmenlik mesleğinin giderek prestij kaybetmeye başladığı görülmektedir. Yine öğretmenlik mesleği toplumda en çok şiddete maruz kalan mesleklerden biri haline gelmiştir. 4+4+4 sistemiyle norm uygulamalar öğretmenlerimiz için adeta sürgüne dönüşürken, performans tehdidiyle de iş güvenlikleri ellerinden alınmak istenmektedir. Ataması hala yapılmayan binlerce öğretmenimiz atama beklerken, bu süreç içerisinde psikolojilerinin de ciddi biçimde bozulduğu görülmektedir."

Reklam
Reklam

TAVSİYE KARARINA UYULMADI

Türeli, 2010 yılında gerçekleştirilen Milli Eğitim Şurası'na da değinerek, o toplantıda ikramiye ve ek ders ücreti zammına yönelik alınan kararlarının hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti. CHP'li Vekil, "2010 yılında 18. Milli Eğitim Şurası Genel Kurulu'nda 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün kutlandığı ay öğretmenlere birer maaş ikramiye verilmesi ve 2010 yılında yaklaşık 7,2 TL olan ek ders saat ücretinin 12 TL'ye çıkarılması önerisi benimsenmesine rağmen, bu tavsiye kararına uyulmadığı görülmektedir" diye konuştu.

Milletvekili Türeli, Bakan Dinçer'e ise şu soruları yöneltti: "2012 yılı içerisinde kaç öğretmenimizin ataması yapılmıştır? Ülkemizde hali hazırda ataması yapılmayan öğretmen sayısı kaçtır? Eğitimcilerimizin 4+4+4 sistemiyle norm uygulamalarının sürgüne dönüştüğü ve performans tehdidiyle de iş güvenliklerinin ellerinden alınmak istendiğine yönelik düşüncelere katılıyor musunuz? 2010 yılında yapılan 18. Milli Eğitim Şurası Genel Kurulu'nda 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün kutlandığı ay öğretmenlere birer maaş ikramiye verilmesi ve ek ders ücreti saatinin 12 TL'ye çıkarılması konuları gündeminizde bulunmakta mıdır?"

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: