TUREM'den yemek kültürüne hizmet

Burdur’da Turizm Eğitim Merkezi (TUREM) unutulmaya yüz tutmuş Osmanlı mutfağını ve yöresel yemeklerini öğretiyor. TUREM...

Burdur’da Turizm Eğitim Merkezi (TUREM) unutulmaya yüz tutmuş Osmanlı mutfağını ve yöresel yemeklerini öğretiyor.

TUREM mutfak bölümü öğrencileri Avrupa mutfağının yanında unutulmuş Osmanlı yemeklerini de öğretiyor. Burdur’un unutulmuş testi kebabını öğrenen öğrenciler, aşçılık yapmaya başlayınca müşterilerine tattıracaklarını bildirdiler. Öğrencilerine sadece belli kültürlerin yemeklerini değil, unutulmaya yüz tutmuş yemekleri de öğrettiklerini belirten TUREM Mutfak Bölümü öğretmeni Mehmet Çatal, "Okulumuz bir kurs merkezidir. Öğrencilerimize 7 ay boyunca mutfak servis ve kat hizmetleri kursu veriliyor. Öğrencilerimiz turizm sektöründe çalışabilir vasıflı birer ara eleman haline geliyor. Okulumuzda uluslar arası endüstriyel mutfağın yanında, unutulmaya yüz tutmuş tarihi yemeklerimizi de öğretmeye çalışıyoruz. Bu günde unutulmuş yemeklerden Burdur’a özgü testi kebabını yaptık." dedi.

Reklam
Reklam

Okulda her türlü yemeği öğrendiğini belirten kursiyer Mehmet Salman, testi kebabını da menüde uygulayacaklarını söyledi. Uluslar arası ve Türk mutfağına özgü yemekleri öğrendiklerini belirten Melike Korucu, "Bu gün öğrenmiş olduğum testi kebabını çalışacağım tesislerde uygulayacağım." şeklinde konuştu.

Verdikleri kaliteli eğitimle turizm sektörünün gözdesi olan Burdur TUREM’in 72 öğrencisinin şimdiden büyük oteller tarafından işe alındığı belirtildi. Kursiyerler bir ay sonra eğitimlerini tamamlayarak işe başlayacaklar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: