TUREM'in Öğrencileri Turizme Hazır

Burdur Turizm Eğitim Merkezi (TUREM)'nin 7 aylık turizm kursunu tamamlayan 70 öğrenci 5 yıldızlı otellerde...

Burdur Turizm Eğitim Merkezi (TUREM)'nin 7 aylık turizm kursunu tamamlayan 70 öğrenci 5 yıldızlı otellerde yerini alıyor. Bu yıl nisan ayında tamamlanacak eğitim yılı ile birlikte mezun olanların sayısı 25 bini aşacak.

Antalya başta olmak üzere, sahil beldelerine eleman gönderen TUREM, bu yıl Almanya’ya da öğrenci gönderiyor. TUREM'de eğitim gören 70 öğrenciden 44'ü yatılı, diğerleri Burdur merkez veya köylerden servisle gelip gidiyor. Mutfak, servis ve kat hizmetleri bölümleri konusunda 7 ay eğitim alan öğrenciler, yaz ayları başlamadan turizm sektöründe çalışmaya hazır hale geliyor. Turizm sektöründe eleman yetiştirildiği için çocuklara İngilizce de öğretiliyor.

Reklam
Reklam

Burdur TUREM Müdürü Mustafa Korkmaz, otellerden kendilerine bin 200 öğrenci talebi geldiğini söyledi. Öğrencilerin turizme hazır hale geldiğini vurgulayan Müdür Korkmaz, “Şu an okul komşularımıza yemek veriyoruz. Hem okulumuzun tanıtımı adına hem de çocukların hünerlerinin gelişmesi adına önemli. Şu anda burada 15 çeşit tatlı, 10 çeşit sıcak yemek, 25-30 çeşit soğuk yemek ikramımız var. Bunun tamamını bizim çocuklarımız üretiyor. 2 Mayıs’ta öğrencilerimiz otellerde iş başı yapacaklar. Daha fazla öğrencimiz olursa, sektörün ihtiyaçlarını daha fazla karşılarız.” şeklinde konuştu.

TUREM, eğitim sezonunu, okul etrafındaki komşulara açık büfe yemek vererek kapattı. Komşu olarak, TUREM ve öğrencilerinden memnun oldukların söyleyen Kadir Karabacak, “Evde bilmediklerini burada öğreniyorlar. Boş gelip dolu gidiyorlar. Turizm için iyi bir şey yapıyorlar. Yemekleri çok güzel. Düzgün yetişiyorlar, efendi, dürüst çocuklar.” dedi.

Evde salata yapmasını bilmezken, TUREM’de aşçılığı öğrendiğini belirten Hilmican Şumur ise günlük 100 çeşit meze çıkardığını ve 5 yıldızlı otele gideceğini söyledi. Okulda yatılı kaldığını anlatan Şükrü Ahmet Çelik, “Okulumuz çok iyi iş fırsatları sunuyor. İş sahibi olmak için çok elverişli bir eğitim merkezi. Mayıs’ta ben Almanya’ya gidiyorum.” şeklinde konuştu. Turizm sektöründe nitelikli ara işçi yetiştirmek üzere açılan merkezlerde her yıl binlerce öğrenci uygulamalı eğitim görerek, sektörün gelişmesine katkı sağlıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: