TÜRFAD Genel Başkanı Tokatlı'dan futboldaki evet ve hayır açıklaması

Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD) Genel Başkanı Yılmaz Tokatlı, Türk futbolunda yaşanan sıkıntıları, bir türlü...

Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD) Genel Başkanı Yılmaz Tokatlı, Türk futbolunda yaşanan sıkıntıları, bir türlü gelmeyen başarının evet ve hayırlarını sebebleriyle açıkladı.

Başkan Yılmaz Tokatlı yaptığı, 'Futbolun geleceği ve sorumluluklar' başlıklı yazılı açıklamada, "Televizyon kanallarında ve radyo yayınlarında etkili ve önemsenmesi gereken doğrusu ve yanlışı ile spor ve futbol yorumlarını izliyor ve dinliyoruz. Gazetelerimizin spor sayfalarında deneyimli yazarlarımızın futbol adına ciddi yorumlarını okuyoruz. Kulüp Başkanlarımızın demeçlerini ve görüşlerini karşılıklı suçlamalara varan değerlendirmelerini de ibretle takip ediyoruz. Peki bütün bu öneri ve değerlendirmeler muhataplarınca futbolun gelişmesi, selameti, başarısı için yeterince dikkate alınıyor mu? Hayır…" ifadelerine yer verdi.

Reklam
Reklam

Yılmaz Tokatlı, bu noktada mangalda kül bırakmayanların Türk futbolu adına şikâyetçi oldukları konularda tedbirlerini alıyorlar mı? sorusuna da 'Hayır' cevabı verileceğini ifade ettiği açıklamasında şu detaylara dikkat çekti:

"Bu sorulara futbol kamuoyu olarak olumlu cevaplarla yaklaşmak mümkün mü? Hayır…
Çeşitli vesilelerle yapılan futbol ağırlıklı seminer, panel, konferans ve benzeri etkinlikler ve yayınlardan gerektiği gibi faydalanıyor muyuz? Hayır…

Bu 'hayır'ların 'evet’e dönüşmesi şarttır. Örnek vermek gerekirse:
- Yabancı futbolcu çokluğundan şikâyet edenler kısıtlamalarda gerektiğinde tavırlarını ortaya koymayarak ülkede bir yabancı futbolcu cenneti yaratılıyor.
- Alt yapı için gençlerin yetiştirilmesi konusunda olumlu beyanatlarına rağmen kulüpler uygulamada ağırlıklarını koymazlar. Aksine bol paralar vererek yabancı futbolcu transferleri yaparlar.
- FIFA ve UEFA şampiyonalarına katılan kulüplerimizin başarısızlıkları ve nedenleri ortada gözler önündeyken çıkış yollarını milli lige dönüşte arıyor, başarılarımız ikisi ile birlikte yürütülemiyor.
- Milli takımlarımızın başarılı olamamalarının nedenleri bilindiği halde yetenekli gençlerin önünü açacak uygulama ve tedbirlerimiz şikâyetten öteye geçmiyor.
- Kulüpler Birliği Vakfı'nın Türkiye Futbol Federasyonu ile ilişki, koordine ve öneriler bağlamında doğruyu bulmakta görüş birliği yeterli olamıyor.
- Kulüpler kendilerini düşünüyor, milli takımları düşündükleri yok. Buna rağmen içeride de dışarıda da kamuoyunun beklediği kaliteli ve dengeli futbol ile başarıyı yakaladıkları söylenemez.

Reklam
Reklam

Bütün bu örneklemeler doğrultusunda teknik adamlar, futbolcular ve deneyim sahibi olanlar konuşmuyor fakat kulüp başkanları beyanatları ile birleştirici ve örnek olmaları gerekirken futbol kamuoyunu germeye öncelik veriyorlar.

Sonucunda, şiddet olayları ve bunun getirdiği olumsuz tepkileriyle taraftarlar kendi kulüplerine maddi ve manevi zararlara neden oluyorlar. Sorumluluklarımızın ve görevlerimizin nerede başlayıp nerede bitirileceğini öğrenmemizin zamanı çoktan geldi ve geçti.

Futbolda sorumluluk almış herkesin futbolumuzun selameti bakımından ve yaşanan olaylar bağlamında elini taşın altına bilerek ve isteyerek koymalarını ve dolayısıyla futbolumuzu özlenen başarılı ve saygın ortamlara hep birlikte taşıyabilmemizin önemini Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD) olarak kamuoyumuzla paylaşmak isteriz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: