Turgut Özakman son yolculuğuna uğurlandı

"Şu Çılgın Türkler" kitabı ile ünlenen ünlü Yazar Turgut Özakman, bugün öğlen namazına müteakip Ankara Kocatepe Camii'nde kılınan cenaze namazı ile son yolculuğuna uğurlandı.

KILIÇDAROĞLU "ONA ŞÜKRAN BORÇLUYUZ"

Turgut Özakman'ın Kocatepe Camisi'nde kılınan cenaze namazına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Özakman'ın vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Ulusal Kurtuluş savaşımızı her yaştan insanın anlayabileceği bir dille bize öğretti. Kitabanı yazdı.Ona şükran borçluyuz. Allah rahmet eylesin" dedi.

DEVLET TİYATROLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

"1983 -1987 yılları arasında Devlet Tiyatroları genel müdürlüğü görevini yürüten çalışmalarıyla kurumumuza büyük hizmetlerde bulunmuş; yazmış olduğu eserlerle Türk düşün ve sanat hayatına sayısız katkılar yapmış büyük usta Turgut Özakman'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz." "1 Eylül 1930 tarihinde Ankara 'da doğan Özakman, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi, Köln Üniversitesi Tiyatro Bilimi Enstitüsü'ne devam etti. 20 Ağustos 1956 - 15 Temmuz 1957 tarihleri arasında Devlet Tiyatrosu'nda dramaturg olarak, 30 Haziran 1978 - 30 Kasım 1978 tarihleri arasında Devlet Tiyatroları'nda Genel Müdür Başyardımcısı olarak ve 25 Mart 1983 - 12 Ocak 1987 tarihleri arasında Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olarak görev yaptı. Uzun yıllar Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü'nde öğretim görevlisi olarak çalıştı ve Dramatik Yazarlık dersleri verdi. 28 Eylül 'de, üstün hizmetleri nedeniyle Anadolu Üniversitesi 'nce, 2006 yılında Ege Üniversitesi 'nce ve 2007 yılında, mezun olduğu ve uzun yıllar görev yaptığı Ankara Üniversitesi 'nce 'fahri doktor' unvanı ve 2006 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi 'nce Üstün Hizmet Ödülü verilen Özakman, sayısız esere imza attı. Tiyatro Alanında Aldığı Ödüllerden Bazıları: Sanat Kurumu 1967-1968 Sezonu, En İyi Yerli Oyun Yazarı "Sarıpınar 1914" 1980-1981 Sezonu, En İyi Oyun Yazarı "Fehim Paşa Konağı" Direklerarası Seyirci Ödülleri 2012 Yılın En İyi Oyun Yazarı "Bir Şehnaz Oyun"

Reklam
Reklam

DEVLET TİYATROLARI'NDA SAHNELENEN ESERLERİ

: Pembe Evim Kaderi, Güneşte On Kişi, Tufan, Duvarların Ötesi, Kaneviçe, Ocak, Paramparça, Sarıpınar 1914, Ah Şu Gençler, Ben Mimar Sinan, Töre, Bir şehnaz Oyun, Fehim Paşa Konağı, Resimli Osmanlı Tarihi, Ak Masal Kara Masal, Deli Bayramı"