Turgut Özal Beylerderesi Viyadüğü İçin Seyir Terası Yapılacak

Malatya'da LED lambalarla ışıklandırılan Turgut Özal Beylerderesi Viyadüğü'ne seyir terası yapılacak.

Malatya'da LED lambalarla ışıklandırılan Turgut Özal Beylerderesi Viyadüğü'ne seyir terası yapılacak.

İstanbul Boğaziçi Köprüsü'nde kullanılan teknolojinin benzeriyle viyadüğün dekoratif aydınlatılması Karayolları tarafından ihale yoluyla yaptırılırken, 26 Nisan 2012 günü devreye konulan sistemle köprü ışıl ışıl oldu. Viyadükte yapılan çevre düzenlemesi, peyzaj çalışmaları, otomatik buz önleyici sistem kurulumunun yanı sıra İstanbul Boğaziçi Köprüsü'nde kullanılan teknolojinin benzeriyle viyadüğün dekoratif aydınlatılmasını vatandaşların rahatça izleyebilmeleri için Karayolları tarafından Beylerderesi mevkisine önümüzdeki günlerde seyir terası yapılacağı bildirildi.

Reklam
Reklam

Çalışmalarına 2006 yılında başlanarak 2010 yılı sonunda inşaatı tamamlanan, 2011 Nisan ayında trafiğe açılan 420 metre uzunluğundaki Turgut Özal Beylerderesi Viyadüğü, Batı ve Orta Anadolu illerini Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerine bağlayan, günlük ortalama trafik yükü 30 bin taşıt olan önemli bir güzergah üzerinde bulunuyor. Şoför Okulu nizamiyesi ile Havaalanı Kavşağı arasındaki iniş ve çıkışlı 4 kilometrelik mesafe, viyadüğün trafiğe açılması sonrasında 1 kilometreye düştü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz