Turgut Özal Uluslar Arası Ekonomi Ve Siyaset Kongresi 19-20 Nisan'da

Malatya'da, "Turgut Özal uluslar arası ekonomi ve siyaset kongresi" düzenlenecek.

Malatya'da, "Turgut Özal uluslar arası ekonomi ve siyaset kongresi" düzenlenecek.

Türkiye'nin 8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın vefatının 19'ncu ölüm yıldönümü nedeniyle Malatya İnönü Üniversitesi'nde, 19-20 Nisan günleri düzenlenecek olan , "Turgut Özal uluslar arası ekonomi ve siyaset kongresi" hakkında, düzenleme komitesi tarafından şu açıklama yapıldı:

"Küreselleşme, yaşadığımız çağda yüz yüze olunan önemli ve etkili bir süreçtir. Bu süreçte ülkeler arası ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasal ilişkiler daha çok gelişmekte, her açıdan uluslararası ilişkiler yoğunlaşmakta, farklı kültürler, dünya ölçeğinde etkin olma, tanınma çabasına girmektedirler. Küreselleşme çağında hemen her alan, yapısal bir değişime uğramaktadır. Küreselleşmenin nedenlerinden birini oluşturan iletişim devrimi, küresel değişmeleri ülkeler arasında hızla yaygınlaştırmaktadır.

Reklam
Reklam

Ekonomiden siyasete meydana gelen her bir gelişme, diğer ülkelerde de benzer gelişmelerin tetikleyicisi olmaktadır. Bunun siyasal bağlamdaki son örneği, orta doğuda meydana gelen demokratikleşme hareketleridir. İnönü Üniversitesi tarafından ikincisi düzenlenen bu kongre ile yurtiçi ve yurtdışından araştırmacı ve akademisyenlerin bir araya geleceği, küresel değişimin başta siyasal ve uluslararası ilişkilerde olmak üzere diğer alanlardaki yansımalarının tartışılacağı bir forum oluşturulması ve bilgi alışverişinin sağlanması amaçlanmaktadır."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: