Turgut Özal Üniversitesi Öğrencileri Icatlarını Sergiledi

Turgut Özal Üniversitesi, Ankara Meslek Yüksek Okulu Grafik Tasarım Bölümü ile Biyomedikal Cihaz Teknikleri Bölümü...

Turgut Özal Üniversitesi, Ankara Meslek Yüksek Okulu Grafik Tasarım Bölümü ile Biyomedikal Cihaz Teknikleri Bölümü öğrencileri yıl boyunca ürettikleri icat ve eserlerini sergiledi.

Öğrencilerin aylardır üzerinde çalıştıkları eserler, Rektör Prof. Dr. Erol Oral, Ankara Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yüksel Nizamoğlu, öğretim üyeleri, öğretim görevlileri ve öğrencilerin katılımıyla görücüye çıktı. Rektör Prof. Oral, konuşmasında Turgut Özal Üniversitesi’nin başarılarıyla giderek büyüyen ve gelişen bir kurum olduğunu söyledi. Oral, “Üniversite yılları bir insanın ömründeki en verimli yıllardır. Bütün bilgilerin alındığı en güzel dönemdir. Bu yıllarda alınan iyi ve nitelikli bilgiler gelecekte insana büyük yarar sağlar. Bugün bu sergide ortaya çıkan eserler ise tamamıyla bilgi ve aklın ürünüdür, üniversite hayatında öğrenilen nitelikli bilgilerin yansımasıdır. İnanıyorum ki bugün burada ortaya çıkan eserler gelecek için size daha fazla katkı sağlayacaktır.” dedi. Prof. Oral ayrıca gelecek yıllarda düzenlenecek sergilerin daha büyük daha kapsamlı olacağını da ifade etti.

Reklam
Reklam

ÖĞRENCİLER ÇOK EMEK HARCADI

Yrd. Doç. Dr. Yüksel Nizamoğlu ise konuşmasında öğrencilerin bu sergi için çok fazla emek harcadıklarını anlattı. Nizamoğlu, “Bu sergi Grafik Tasarım Bölümü’nün sekizinci, Biyomedikal Cihaz Teknikleri Bölümü’nün ise ikinci sergisi. Bugün burada olan herkese ve en önemlisi bu sergi için büyük emek harcayan öğrenci arkadaşlarıma teşekkür ederim.” diye konuştu.

Törende daha sonra sergilenen eserler incelendi. Öğrencilerin özellikle sağlık sektörüne dönük hayat kurtaracak sıra dışı icatları ile birbirinden güzel tabloları, sergiye katılanların beğenisini topladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: