Turgut Özal Üniversitesinden Öğrencilere Burs Fırsatı

Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) ilk 15 bin kişi arasına girerek Turgut Özal Üniversitesini tercih eden öğrencilere burs verilecek.

Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) ilk 15 bin kişi arasına girerek Turgut Özal Üniversitesini tercih eden öğrencilere burs verilecek. Turgut Özal Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, LYS sonucuna göre ilk 15 bin kişi arasına girerek programlara kayıt yaptıran öğrenciler, 500 ile 2 bin 500 lira arasında değişen miktarlarda burs kazanacak. Rektör Prof. Dr. Abdulkadir Şengün, LYS'de ilk 15 bine girenleri ödüllendirmek ve öğrencileri yükseköğretim hayatları boyunca teşvik etmek amacıyla burs verildiğini belirtti. LYS başarı bursu alan öğrencilerin mezuniyet sonrası yüksek lisans ve doktora programlarına öncelikli olarak kabul edildiğini kaydeden Şengün, "Devlet üniversitelerinde mevzuat ve mali prosedürler gereği verilemeyen başarı bursları, ülkemizin geleceği adına önemli meslekleri icra edecek ve araştırmalara imza atacak nitelikli öğrencilerimizi üniversitemize çekerek, kapasitelerine cevap verecek üst düzey eğitim vermenin yolunu açmaktadır" ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: