Turgut Özal’ın Mezarının Açılmasına İlişkin Talimat İstanbul Savcılığına Ulaştı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın mezarının açılmasına ilişkin talimat yazısı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın mezarının açılmasına ilişkin talimat yazısı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına ulaştı. İstanbul Savcılığının Adli Tıp Kurumu'na bağlı Morg İhtisas Dairesi, Kimya İhtisas Dairesi ve Biyoloji İhtisas Dairesi ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şubesi görevlileriyle Özal’ın mezarını açacak.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili iddialar üzerine soruşturma yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Özal’ın mezarının açılarak inceleme yapılmasına karar vermişti. Soruşturmayı yürüten TMK'nın 10. maddesiyle görevli Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin, Özal'ın mezarının açılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na talimat yazmıştı.

Reklam
Reklam

Savcı Çetin’in yazdığı talimat yazısı Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) üzerinden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaştı. TMK 10. Maddeyle yetkili talimat Savcısı Ümit Zafer Çolak'ın bu konuya ilişkin çalışma başlattığı öğrenildi. Savcı Çolak'ın, Adli Tıp Kurumu'na bağlı Morg İhtisas Dairesi, Kimya İhtisas Dairesi ve Biyoloji İhtisas Dairesi ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şubesi görevlilerinden olaşacak bir ekiple mezarı açacağı öğrenildi. Savcı Çolak’ın öncelikle Adli Tıp Kurumu ve İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bir yazı yazarak kendisine personel tahsis edilmesini isteyecek. Savcı Çolak daha sonra yağışlı olmayan bir havada bu ekiplerle Özal’ın Topkapı’da bulunan mezarını açacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: