Turgut Özal'ın Zehirlendiği Iddiaları

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın zehirlenerek öldürüldüğü iddialarına ilişkin, "Gerçekten çok vahim bir durum.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın zehirlenerek öldürüldüğü iddialarına ilişkin, "Gerçekten çok vahim bir durum. Zaten şüpheler vardı. Maalesef Türkiye'nin önünü kesmek için bazı çetelerin değişik zamanlarda bu şekilde melanetleri işledikleri anlaşılıyor" dedi.

AK Parti Aydın İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Eroğlu, gazetecilerin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın zehirlendiği iddialarına ilişkin sorularını yanıtladı.

Turgut Özal'ın Türkiye'nin yetiştirdiği çok önemli bir değer olduğunu, Türkiye'nin Turgut Özal döneminde çağ atladığını belirten Eroğlu, "Yurt dışına çıkacak olan bilim adamları para bulamaz, hatta profesörler yurt dışına giderken ayakkabısının, çorabının içerisinde 100-200 dolar sıkıştırarak giderdi. Nereden nereye- Bir çağ atlattı, Allah rahmet eylesin" dedi.

Reklam
Reklam

Özal'ın zehirlendiğine yönelik iddialara dikkati çeken Eroğlu, şöyle konuştu:

"Gerçekten çok vahim bir durum. Zaten şüpheler vardı. Ama maalesef Türkiye'nin önünü kesmek için bazı çetelerin değişik zamanlarda bu şekilde melanetleri işledikleri anlaşılıyor. Ama artık biliyorsunuz biz hükümet olarak bunların üzerine gidiyoruz. Çeteleri darmadağın ettik. Bundan sonra buna müsaade edilmeyecektir, hesap sorulacaktır. Yani demokrasinin önüne taş koyanlar veya bu şekilde melanetleri işleyenler hakkında gerekli çalışma yapılacaktır. Konu yargıya intikal ettiği için yargı gerekli incelemelerden sonra bunun müsebbipleri hakkında gereği yapılacaktır. Çok üzüldüm doğrusunu isterseniz. Ama Türkiye adına çok önemli bir adımdır. Artık bu tür defterlerin, çetelerin devrinin kapandığı, darbelerin artık sona erdiğinin işaretidir.

Kim demokrasi dışında yollara tevessül ederse gereği yapılacaktır. Bunun işareti budur. Esasen herkes için demokrasi kapısı açıktır. İsteyen olursa ceketini çıkartır. Ben de devlet memuruydum, üniversitede hocaydım, bürokrattım. Çıkardık ceketimizi seçimlere katıldık. Neticede demokratik yollardan hizmet ediyoruz."

Reklam
Reklam

Bakan Eroğlu, bir gazetecinin Aydın'a büyükşehir belediye başkan adayı olup olmayacağını sorması üzerine, böyle bir şeyin söz konusu olmadığını belirtti.

Ziyaret sonunda AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, Eroğlu'na incir hediye etti.

Muhabir: Gökmen Şireci / Ramazan Ercan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: